Korvat tarvitsevat festareilla lepoa ja suojaa

22.06.2016 17:43

plug_ears-red

Kesäfestivaalien äänenpainetasot ovat laskeneet kampanjoinnin ja ohjeistuksen ansiosta. Suojaamattomana kuulo on silti vaarassa, kun festivaalien taukoamattomia ääniä kuunnellaan useita tunteja.
Kesätunnelma tiivistyy monen mielestä festivaaleilla. Musiikin ja ihmismassojen hälyn keskellä korvat voivat olla koetuksella.

Lue lisää...

Larry Coryell sairastui, Marc Ribot tilalle Pori Jazziin

22.06.2016 17:03

Marc Ribot

Larry Coryell on sairastunut ja joutunut perumaan kesälle suunnitellut esiintymisensä. Larry Coryell & The Eleventh House Reunited -yhtyeen piti esiintyä Pori Jazzissa torstaina 14. heinäkuuta.
Pori Jazz -ohjelmistoon ilmestyneen aukon täyttää toinen tunnetun kitaristin johtama yhtye, Marc Ribot & The Young Philadelphians.

Lue lisää...

Amerikkalainen lauluperinne vahvana

22.06.2016 10:07

Von Hertzen Brothers  ja roudari Antti Härmä

Amerikkalainen lauluperinne, trioina ja -kvartetteina esitettävät laulelmat ja maalliset veisut ovat meillä edelleen rytmimusiikin marginaalissa. Perinnettä pitävät yllä lähinnä vain Hoedown- ja Von Hertzen Brothers -yhtyeet. Jälkimmäinen antoi vaikuttavan näytteen taidoistaan perjantaina Ilmajoen musiikkijuhlilla.

Lue lisää...

Big band-kesäleiri Imatralla 6-9. heinäkuuta

20.06.2016 12:33

BB-katu ja Imatra Big Band

Imatran legendaarinen big band -kesäleiri järjestetään tulevana kesänä Imatralla 4.-9. heinäkuuta. Big band- kesäleiri järjestetään nyt 41. kerran ja sen järjestelyistä vastaa Imatra Big Band.
Mukana opettajina mm.

Lue lisää...

Kolmas Validi -kesäklubi Spirit Bistrossa

20.06.2016 08:48

Loco_motive Porin kauppahallissa.

Kesken Unkari-Islanti EM-jalkapallo-ottelun oli askeleet suunnattava Porin kauppahallissa sijaitsevaan Spirit Bistroon, missä Validi Karkian kolmannen kesäklubin kaksi konserttia käynnistyivät lauantai-iltana.

Lue lisää...

”Bixing” – fiktio ja fakta

18.06.2016 10:18

Bix Beiderbecke

John Fordilla, lännen elokuvien maineikkaalla ohjaajalla oli neuvo: ”Jos haluat kuvata henkilöä, josta tiedät legendan ja todellisuuden, kerro legendasta.” Fiktio on faktaa kiehtovampaa. Englantilaissyntyinen lehtimies ja jazzin tutkija Malcolm Shaw käytti eräässä artikkelissaan sanaa ”bixing”.

Lue lisää...

Pohjois-Karjalasta kajahtaa – Joensuuhun perustettiin uusi big band

17.06.2016 08:31

Joensuu Big Band. Alarivissä bändin voimakaksikko: Ville Karjalainen (3. oikealta) ja Timo-Teemu Passi (2.oikealta) (Kuva: Mikko Piskonen)

Joensuun musiikkielämä monipuolistui entisestään, kun trumpetisti Ville Karjalainen perusti kaupunkiin uuden, täysikokoisen big bandin. Nurmijärvellä syntynyt ja Lahden ja Tampereen kautta viisi vuotta sitten Joensuuhun muuttanut Ville on itse soittanut jo monissa sekä klassisen että kevyen musiikin kokoonpanoissa.

Lue lisää...

Jukka Perko Hurmio Iitin Musiikkijuhlilla

16.06.2016 21:39

Jukka Perko Hurmio-yhtye

Iitin Musikkijuhlien avajaiskonsertit soitettiin naapurikunnan Kouvolan puolella UNESCO,n maailmanperintöluetteloon kuuluvassa Verlan Tehdasmuseossa keskiviikkona 15. kesäkuuta. Avajaiskonserteina oli kaksi peräkkäistä uuden Jukka Perko Hurmio-yhtyeen loppuunmyytyä esitystä teemalla ” Terävintä Kärkeä ja sävelten vuolasta Virtaa”.

Lue lisää...

Pepe Ahlqvist ja H.A.R.P. lähtökuopissa

16.06.2016 13:21

Pepe Ahlqvist Ylläs Jazz Bluesissa 2016 (Kuva: Eero Kallio)

Laulaja, kitaristi ja harpisti Pertti ”Pepe” Ahlqvist on oloissamme poikkeuksellinen afroamerikkalaisen musiikin tulkki ja lauluntekijä. Heinäkuussa tulevien 60-vuotisjuhlien innoittamana julkaistaan tuplalevy ja H.A.R.P. -juhlakiertue on myöhemmin kesällä, mutta artisti lähestyy jo nyt fanejaan pienimuotoisissa klubisessioissa. Pepe esiintyi alkukesästä mm.

Lue lisää...

Bluescity Järvenpää sinistelee täysillä

16.06.2016 10:02

Sonny Landreth (Kuva: Robley-Dupleix)

Puistobluesien sydän ja sielu on lauantain 2.7.  Vanhankylänniemen pääkonsertti, mutta festivaalin ympärillä koko kaupunki virittäytyy kesäiseen bluestunnelmaan. Tämän kesän pääkonsertti jatkaa Bluespiknik-teemaa. Vanhankylänniemen nurtsille rakentuu vilttipaikat ja palvelut tuhansille musadiggareille edelliskesän malliin.

Lue lisää...

Amerikan herkkua ja aivan muuta

15.06.2016 08:26

Kaarti koko komeudessaan

”Miljazz on kuollut” saatiin lukea lehdistötiedotteesta kevään korvilla. Kauanhan se perinne kesti ja niin kuin moni muukin hyvä asia, niin rahapulaan se loppui. Onneksi Suomen vanhin ammattiorkesteri, Kaartin Soittokunta tarttui toimeen ja yhdisti omana vuosipäivänään kaikki voimansa ja tuotti nelipäiväisen festivaalin Suomenlinnassa. Torstaina 9.6.

Lue lisää...

Intensiivistä maailmanmusiikkia Härmästä

15.06.2016 07:35

Pipokassa soittavat Veli Kujala harmonikkaa, Petri Keskitalo tuubaa ja  
Jarmo Julkunen kitaroita.

Jazzoikoon!-työryhmän toiminta on nyt osa Ylistaron Kaukolankylän jazzkerhoa. Jazzoikoon!-työryhmän järjestämät sympaattiset kotikonsertit ovat olleet vastustamattomia, joten on syytä jatkaa. Heinäkuun viimeisen sunnuntain 31.7. iltapäivällä kuullaan taas erikoista musisointia. Silloin seinäjokelaispuutarhaan, suoraan Korsholman musiikkijuhlilta, saapuu Pipoka-trio.

Lue lisää...

We Jazz x Lonna: Jukka Eskola Soul Trio

14.06.2016 08:50

Kesäistä jazzfiilinkiä Lonnassa

We Jazz -kollektiivi on jo monesti näyttänyt sopivansa tämän päivän Helsinkiläiseen kaupunkikulttuuriin kuin soolot jazziin ja tämänkin kesän We Jazz -tarjonta on hyvin ajan hermolla.

Lue lisää...

Huippunimi Baltic Jazzeilla

14.06.2016 06:24

Scott Hamilton 2016

Saksofonisti Scott Hamilton (USA) on tämän hetken johtavia mainstream ja swing tyylin edustajia maailmassa. Pehmeän melodisesti puhaltava Hamilton esiintyy Quartetinsa kanssa Baltic Jazzeilla lauantaina 9.7.  Taiteellinen johtaja Antti Sarpila on suunnitellut jälleen kiintoisan ohjelmiston jo 29. kertaa pidettäville Baltic Jazz Festivaaleille 8.-10.7.

Lue lisää...

Rytmimusiikki ryydittää oopperaa

12.06.2016 19:50

Jussi Merikanto Oskar Merikannon roolissa. Oikealla Juhani Ala-Kärppä Jean Sibeliuksena. (Jussi Niukkala)

Jazzin ja yleensä rytmimusiikin parissa huomattavaa arvostusta nauttiva viulisti Jaakko Kuusisto on säveltänyt oopperan Elämälle, jota esitetään nyt toista vuotta Ilmajoen musiikkijuhlilla. Ooppera kertoo säveltäjämestari Oskar Merikannon (1868–1924) elämästä ja monimutkaisesta työurasta.

Lue lisää...

Erkki Joutseno Something Tourissimo 2016

12.06.2016 16:20

Erkki Joutseno Karkia -klubilla Something koonpanon kanssa.

Vasta myöhemmällä iällä omakseen jazzin ja vapaan kokeilevan musiikin suunnat ottaneen rumpali Erkki Joutsenon kokoama projektiyhtye Something on ollut neljän keikan Tourissimo 2016 -kiertueella eteläisessä Suomessa. Helsingistä Kemiön kautta Poriin perjantai-illaksi 10.6.

Lue lisää...

Pori Jazz Kids tarjoaa kolme päivää musiikin riemua

10.06.2016 11:40

Kolme päivää musiikin riemua

Koko perheen ilmaistapahtuma Pori Jazz Kids Festival järjestetään tänä kesänä jo 12. kertaa. Kolmipäiväinen festivaali tarjoaa lapsille Pori Jazz -henkistä osallistavaa ohjelmaa ja kannustaa heitä musiikin pariin.
Tapahtuma käynnistyy maanantaina 11.7. jazzkadulla, tiistaina 12.7. levittäydytään Pelle Hermannin puistoon ja keskiviikkona 13.7.

Lue lisää...

Ikonen – Sclavis – Sooäär – Østergaard

09.06.2016 21:30

Louis Sclavis,

Kerava Jazzin pääkonsertin yllätysvalinta oli monikansallinen kvartetti Ikonen – Sclavis – Sooäär –Østergaard. Kari Ikonen, nyt pianistin roolissa, sai seurakseen lavalle valtavaa osaamista. Klarinetisti Louis Sclavisin kanssa hän soitti jo avauskonsertissa.

Lue lisää...

Team Hegdal – vapautunutta tiimityötä

09.06.2016 21:29

Eirik Hegdal  ja Rudi Mahall

Saksofonisti, klarinetisti ja säveltäjä Eirik Hegdal toi ryhmineen Kerava Jazziin riemukkaat sävelterveiset Norjasta. Norjalainen jazz voi kuullun perusteella oikein hyvin; omailmeinen tyylitaju ja tarkkaan arvostelukykyyn pohjautuva suoritustapa ovat luoneet vuonojen maan jazzille ansaittua nimeä kaikkialla maailmassa.

Lue lisää...

Jukka Perko Hurmio 2016 Unescon maailmanperintökohde Verlassa

09.06.2016 20:34

Jukka Perko

Vuonna 2000 saksofonisti Jukka Perko Hurmio-orkestereineen julkaisi suurta suosiota saaneen The Music of Olavi Virta -albumin. Nyt hän on koonnut viisihenkisen Hurmio-henkisen uuden yhtyeen, jossa on mukana sekä nuoren polven terävintä jazzkärkeä että Perkon luottomuusikoita vuosien varrelta.
Jukka Perko Hurmio 2016 -kokoonpano esiintyy Iitin musiikkijuhlilla keskiviikkoana 15.6.

Lue lisää...

Johanna, Eero ja UMO Lohisoiton avajaiskonsertissa

09.06.2016 18:08

Eero Koivistoinen ja UMO

Kymijoen Lohisoiton avajaiskonsertti ”Eero 70 vuotta” soitettiin Merikeskus Vellamon venehallissa Kotkassa keskiviikkona 8. kesäkuuta. Esiintymässä oli Umo Jazz Orchestra, kapellimestarina-tenorisaksofonisolistina-juontajana Eero Koivistoinen sekä laulusolistina sielukas Johanna Iivanainen.
Tämä oli toinen Eero Koivistoisen 70-vuotiskonsertti hänen entisessä kotikaupungissa Kotkassa.

Lue lisää...

Kannaste-Viinikainen-Riippa uusin eväin Kerava Jazzeissa

08.06.2016 19:59

Teemu Viinikainen ja Joonas Riippa

Kerava Jazzin pääkonsertin avasi trio Kannaste-Viinikainen-Riippa eli fonisti Jussi Kannaste, kitaristi Teemu Viinikainen ja rumpali Joonas Riippa. Kokoonpano tunnetaan myös  KVR -triona.

Lue lisää...

500. Jam Session East Coast Jazz Clubilla Kotkassa

08.06.2016 13:06

Juhlajamien jammaajat East Coast Jazz Clubilla

East Coast Jazz Clubin 500. Jam Sessiota juhlittiin Ravintola Kairossa maanataina 6. kesäkuuta juhlajameilla. Maanantai-jamit alkoivat pääsiäisenä 2005. Ravintola Kairon istumapaikat oli hyvissä ajoin miehitetty jazzdiggareilla. Juhlajamien vierailevaksi solistiksi oli kutsuttu pasunisti Antti Rissanen, joka oli aikanaan myös ensimmäisissä, 200. sekä 400. jameissa.

Lue lisää...

Tri Tolvanen Organ Treatment – oivaa hoivaa

08.06.2016 08:31

Tri Tolvanen unelmoi

Tri Tolvanen Organ Treatment on kolmihenkinen yhtye, jonka on perustanut kosketinsoittaja Ville Tolvanen. Organ Treatment on alkujaan kotkalainen urkutrio, jonka pääasiallista työsarkaa on viime aikoina ollut Helsingin jazznäyttämö. Yhtyeen sointia karakterisoi parhaiten 60-lukuinen soul-jazz, mutta vaikutteita on omaksuttu laajalti.

Lue lisää...

Mosabacka Big Band & Pentti Lahti juuttuneena Bosticiin

07.06.2016 09:49

Pentti Lahti

Kerava Jazzissa oli perjantaina tilaisuus nauttia ison jazzorkesterin soundista, kun Mosabacka Big Band valtasi Keuda-salin lavan. Täyden big band -soitinarsenaalin turvin jammailtiin Earl Bostic -hengessä.  Konsertin solistina oli Pentti ”Pena” Lahti, joka äskettäin julkaisi orkesterin kanssa levyn Stuck on Bostic.

Lue lisää...