Erik Lindströmin apuraha basisti Juuso Rinnalle

Kuvat: Jouni Eerola / Musiikkiarkisto

31.05.2018 10:22


Juuso Rinta sai Erik Lindströmin rahaston apurahan 2018

Musiikkiarkiston hallitus myöntänyt vuoden 2018 Erik Lindströmin rahaston apurahan basisti Juuso Rinnalle. Apuraha on suuruudeltaan 1500 euroa ja se on tarkoitettu New Yorkin opintomatkaa varten. Apuraha luovutettiin Rinnalle 29.5.2018 Helsingissä pidetyn JaZZanti-konsertin yhteydessä, jossa esiintyi Olavi Louhivuori – Superposition!

Juuso Rinta

Juuso Kasperi Rinta opiskelee kontrabasson soittoa Sibelius-Akatemian jazzosastolla, jossa häntä ovat opettaneet esimerkiksi Ville Herrala, Jussi Lehtonen, Jussi Kannaste ja Jukkis Uotila. Ennen Sibelius-Akatemiaa Rinta on opiskellut Metropolia Ammattikorkeakoulun pop/jazz-musiikkipedagogilinjalla 2014–2016 muun muassa Ville Herralan, Antti Lötjösen ja Mikael Jakobssonin johdolla. Rinta on valmistunut muusikoksi Jyväskylän konservatoriosta vuonna 2014.

Juuso Rinta toimii aktiivisesti jazzmuusikkona. Hänen yhtyeitään ovat tällä hetkellä muun muassa suomalais-tanskalainen Visit Finland Quartet, Samuel Santasärkkä Quartet, Kadi Vija Trio, Linear John sekä Second Wind Quintet. Rinta oli Sibelius-Akatemian jazzosaston edustaja kansainvälisessä “International Association of Schools of Jazz Meeting” -tapaamisessa Italiassa 2017.

Musiikkiarkisto (www.musiikkiarkisto.fi) kerää, säilyttää ja tarjoaa suomalaiseen ja Suomeen liittyvään musiikkiin liittyvää aineistoa ja tietoa taidemusiikkia ja kansanmusiikkia lukuun ottamatta. Arkistoaineistoja on tällä hetkellä 1080 hyllymetriä. Digitaalisessa muodossa olevia aineistoja on 40 teratavua.

Musiikkiarkiston aineistojen runkona ovat musiikkialan toimijoilta sekä musiikin tutkijoilta ja harrastajilta saadut luovutukset kuten äänitteet, videot, valokuvat, haastattelut, nuotit, käsikirjoitukset, musiikkilehdet, musiikkikirjat, sopimukset ja kirjeenvaihto. Musiikkiarkiston aineistot kattavat merkittävän osan suomalaista musiikki- ja kulttuuriperintöä.  Joukossa on runsaasti julkaisematonta aineistoa.

Musiikkiarkiston yhteydessä toimivan Erik Lindströmin rahaston alkupääoman on lahjoittanut Erik Lindström (1922–2015) ja rahastoa kartutetaan lahjoituksilla. Lindströmin rahasto on tarkoitettu nuorten suomalaisten jazzmuusikoiden opiskelun tukemiseen ensisijaisesti Yhdysvalloissa.

Takaisin