Jo´ Buddy vuoden 2019 European Blues Challenge -kisaan

Kuvat: Timo Jansson

04.07.2018 07:59


Jo’ Buddy & Down Home King III feat. Nieminen

Jo’ Buddy & Down Home King III feat. Nieminen Suomen edustajaksi European Blues Challenge -kilpailuun, joka järjestetään ensi vuoden huhtikuussa (4.-6.4.2019) Portugalin Azoreilla. 

Bändin nimihirviön ”Jo’ Buddy & Down Home King III feat. Nieminen” takaa paljastuu tamperelaisten Jussi Raulamon ja Tyko Haapalan muodostama duo vahvistettuna legendaarisella urkuri Sami ”Kanttori” Niemisellä. Tämä trio osallistui Suomen karsintakisaan myös viime vuonna, mutta silloin ei vielä tärpännyt.

Jo Buddy alias Jussi Raulamo

Tällä kertaa Jo’ Buddyn nasaali laulu ja pelkistetty kitara, Down Home King III:n rummut ja Sami ’Kanttori’ Niemisen svengaava hammond purivat sekä yleisöön että tuomaristoon. Tämä persoonallinen bändi poikkeaa taatusti muista Euroopan Bluesmestaruuskisojen  loppukilpailun bändeistä.

Suomen alkukarsintaan oli ilmoittautunut kahdeksantoista bändiä/artistia, joista European Blues Unionin suomalaisista jäsenistä koostunut esiraati oli valinnut Suomen loppukilpailuun neljä ehdokasta. 

Karsintakisa järjestettiin torstaina 28.6. Järvenpään Puistobluesien bluesklubilla Eikan Olutpubissa. Täytyy sanoa, että kisassa oli suuren urheilujuhlan tuntua ja tunnelmaa. Tupa oli täynnä aina terassia myöten ja tunnelma todella lämmin, suorastaan kuuma, kun neljä karsintakisan loppusuoralle päässyttä  bändiä pani taitonsa peliin 20 minuutin seteissä.

Nämä bändit olivat:  

Pääkaupunkiseudulla vaikuttava  Fat Chance, ks tarkemmin (https://www.puistoblues.fi/index.php?k=21791), jonka jatsahtava veto sai yleisön iloiselle mielelle.

Tavallisesti triona esiintyvä Petri Matero Group, ks.tarkemmin (https://www.puistoblues.fi/index.php?k=21789), joka oli ottanut vahvistukseen toisen kitaristin Davide Florenon ja kosketinsoittaja Magnus Ljungqvistin. Erityisesti kahden kitaran vuoropuhelut olivat nautittavia.   

Jo’ Buddy & Down Home King III feat. Nieminen ks.tarkemmin (https://www.puistoblues.fi/index.php?k=21786),

Turkulainen West Coast Blues, ks. tarkemmin (https://www.puistoblues.fi/index.php?k=21790).

Tuomariston ja yleisön vakuuttaminen kahdessakymmenessä minuutissa on todella vaikeaa. Bändit onnistuivat siinä suhteellisen hyvin. Tuomarien tehtävä ei ollut mitenkään helppo, koska bändit edustivat eri tyylisuuntia, mikä sinänsä on rikkaus blues- ja roots-genremme kannalta. 

Tuomarit antoivat jokaiselle esiintyjälle pisteet viidestä eri osa-alueesta, jotka  Euroopan Blues Unioni on määrännyt. Kriteerit ovat saman kuin varsinaisessa EBC -loppukisassa.  Nämä kriteerit löytyvät European Blues Unionin nettisivuilta ja ne ovat englanniksi 1. Originality, 2. Instrumental talent,  3. Vocal talent, 4 Stage presence ja 5. Blues content.

Finaalin tuomareina toimivat tällä kertaa Hessu Heinonen, Jarno Huju, Eero Kallio, Arto Pajukallio ja Jarmo Puhakka. Karsintaa valvoi ja tuomareiden  antamat pisteet ynnäsi Euroopan Blues Unionin varapresidentti Pertti Nurmi. Todettakoon, että hän ei ole kertonut yhteenlaskettuja pisteitä edes tuomaristolle. Todettakoon vielä, että tuomarit antoivat pisteensä itsenäisesti paljastamatta pisteitään edes toisilleen. Menettelyllä on tarkoitus varmistaa mahdollisimman suuri puolueettomuus.  

Lopputuloksen julisti mainio juontaja Teppo ´Kantritohtori´ Nättilä eikä siihen ole mahdollisuutta hakea muutosta. Sitä kaikki noudattakoon. Karsinnan järjestämisestä vastasivat yhteistyössä Puistoblues, Finnish Blues Society sekä Blues News -lehti.

 

European Blues Challenge -kilpailun Suomen karsinta
Puistoblues bluesklubi Eikan Olutpub, Järvenpäässä 28.6.2018.

Takaisin