Kokossa yhdistyy teatteri ja jazzarit

Kuvat:

13.09.2017 20:28


Jussi Lehtonen, Arttu Takalo ja Timo Hirvonen

KokoTeatterin syyskauden kantaesitys on dramatisointi Graham Greenen suositusta romaanista Jutun loppu (The End of the Affair), jonka suomenkielisen kantaesityksen pääparina loistavat monien elokuva- ja televisioroolien vahvoista tulkinnoista kiitetyt näyttelijät Miina Turunen ja Konsta Mäkelä. Dramatisoinnista ja ohjauksesta vastaa 20-vuotisjuhliaan viettävän KokoTeatterin teatterinjohtaja ja dramaturgi-ohjaaja-koreografi Anna Veijalainen.

Näyttelijöiden kanssa näyttämön jakavat kolme suomalaisen jazzmusiikin huippumuusikkoa; vibrafonisti Arttu Takalo, sähköbasisti Timo Hirvonen ja rumpali Jussi Lehtonen. Sävellykset ja orkesterin johto ovat Koko Jazz Clubia luotsaavan Hirvosen käsialaa.

Jutun loppu on tarina mustasukkaisuudesta, vihasta ja intohimoisesta rakkaudesta. Sara ja Bendrix ovat entisiä rakastavaisia, jotka ovat ajautuneet sodan lähestyessä salasuhteeseen. Kaksi vuotta suhteen päättymisen jälkeen, Bendrix törmää Saran aviomieheen, joka epäilee vaimoaan uskottomuudesta. Mustasukkaisuus ja vanha rakkaus Bendrixissä nostaa päätään ja hän tarjoutuu ottamaan asiasta selvää. Saran aviomies kieltää häntä ja pyytää unohtamaan koko asian, mutta Bendrix palkkaa yksityisetsivän selvittämään, onko Saralla joku toinen. Se, mitä Bendrix saa selville, yllättää hänet täysin. Vastassa on ylivoimainen vastustaja.

Tarinan on omaelämänkerrallinen ja sen taustalta löytyy Greenen suhde Lady Catherine Walstoniin (1916-1978). Suhde on tutkitusta kirjeenvaihdosta ja omistetuista taiteellisista teoksista päätellen ollut merkittävä ja se jatkui, molempien ollessa avioliitoissa tahoillaan, aina Walstonin kuolemaan saakka. Teoksessa on myös vahva uskonnollinen sävy, joka on tulkittavissa yhteydeksi Greenen katolilaisuuteen kääntymiseen vuonna 1927. Uskonnollisuus oli suosittu aihe myös 1950-luvun  Hollywood -viihteessä.

Rooleissa: Miina Turunen ja Konsta Mäkelä
Muusikot: Arttu Takalo, Timo Hirvonen ja Jussi Lehtonen
Dramatisointi ja ohjaus: Anna Veijalainen
Sävellys ja orkesterin johto: Timo Hirvonen 

Suomenkielinen kantaesitys 20.9.2017 klo 19:00 m
Muut esitykset: Syyskuu 24. (15:00), 27.
Lokakuu 1. (15:00), 3., 6., 10., 11., 14., 17., 19., 24., 25.
Esitykset klo 19:00, poikkeuksena sunnuntait klo 15:00.

Lipunmyynti ja baari auki aina 1h ennen esitystä.
Liput norm. 27€ / opisk./eläkell./työtön 19€ (Lipunmyynti ennakkoon Tiketti ja ovilipunmyynti aina 1h ennen näytöstä).

Saatavilla myös Show & Dinner -paketti 47€ / hlö (yli 10-hengen ryhmille), tiedustelut ja varaukset bookings@kokoteatteri.fi  

Takaisin