Ruisrock ja Pori Jazz suomalaisten suosikkitapahtumat

Kuvat: Osku Rajala

28.03.2018 11:51


Heikki Sarmanto Pori Jazzin Lokkilavalla 2017

Sponsoroinnin ja viestinnän tutkimusyritys Sponsor Insight on tutkinut 13:tta kertaa suomalaisten kiinnostusta kulttuurikohteisiin.

Ruisrock ja Pori Jazz ovat suomalaisen aikuisväestön (18+) keskuudessa kiinnostavimmat kulttuuritapahtumat. Kestosuosikit ovat sijoittuneet tutkimuksessa kulttuuri-, musiikki- ja kaupunkitapahtumien kärkeen jokaisena vuonna 2010-luvulla.

Kiinnostavimmat kulttuuritapahtumat

Väestö 18+
Ruisrock
Pori Jazz
Emma Gaala
Savonlinnan Oopperajuhlat
Provinssirock

Suurimmasta noususta vastasi 20-vuotista taivaltaan juhlinut Tuska Festival, joka on noussut 30-44-vuotiaiden keskuudessa kiinnostavimmaksi kulttuuritapahtumaksi. Perinteiset rockfestivaalit pitävät tässä ikäluokassa pintansa, sillä Tuskan jälkeen seuraaviksi sijoittuvat Provinssi, viime vuoden ykkönen Ruisrock ja Ilosaarirock.

Yli 60-vuotiaiden keskuudessa kiinnostavimmat tapahtumat ovat Tangomarkkinat, Savonlinnan Oopperajuhlat ja Pori Jazz. Kyseiset tapahtumat kiinnostavat jopa neljäsosaa vanhimman ikäluokan vastaajista.

18–29-vuotiaissa viiden suosituimman tapahtuman joukkoon nousevat Ruisrockin ohella Provinssi, Flow Festival, Weekend Festival ja Blockfest. Ruisrockista kiinnostuneita on nuorten aikuisten keskuudessa jopa kolmasosa ikäryhmästä.

18–29-vuotiaat
Ruisrock
Provinssi
Flow Festival
Weekend Festival
Blockfest

30–44-vuotiaat
Tuska
Provinssi
Ruisrock
Ilosaarirock
Suomipop-festivaali

45–59-vuotiaat
Kotkan Meripäivät
Ruisrock
Emma Gaala
Pori Jazz
SuomiAreena

Yli 60-vuotiaat
Tangomarkkinat
Savonlinnan Oopperajuhlat
Pori Jazz
Emma Gaala
Jussi-gaala

Vuosittaisessa kulttuuria, urheilua ja vaikuttajia käsittelevässä tutkimuksessa haastateltiin 2114 täysi-ikäistä suomalaista 12.2.–27.2.2018 välisenä aikana. Tutkimus toteutettiin Survey Sampling International -nettipaneelin kautta ja otos vastaa iän, sukupuolen ja asuinalueiden osalta Suomen väestörakennetta.

Takaisin