Aili Ikosen yhtye ja Antti Sarpila Ink Jazzeilla

Kuvat: Matti Korhonen

02.09.2017 23:55


Aili Ikosen yhtye, Antti Sarpila

Ankkapurhan teollisuusmuseossa Kouvolan Inkeroisissa vietettiin 1.syyskuuta Ink Jazzeja Kouvolan kaupungin kulttuurisen hyvinvoinnin edistämisen ollessa pääjärjestäjänä ja yhteistyökumppaneina Ankkapurhan teollisuusmuseosäätiö, Stora Enson Anjalankosken tehtaat. Esiintymässä olivat Aili Ikosen yhtye vierailijana Antti Sarpila.

Kulttuurikasvatuskoordinaattori Jaana Vuorio-Palmumaa toivotti yleisön ja muusikot tervetuleeksi Ink Jazzeille ja ilmoitti ettei Ink Jazz taiteellinenjohtaja, musiikin tohtori, saksofonisti, Taideyliopiston rehtori Jari Perkiömäki ei pääse työkiireiden takia paikalle.

Aili Ikosen yhtyeen ohjelmisto käsitti viime vuonna ilmestyneeltä Ailin ensimmäiseltä soololevyn Laulan kappaleita sekä muutama käännöskappale ja lokakuun 14. päivänä julkaistava Ailin toinen sooloalbumi Piirrä Minut maistiaisia. Antti Sarpilan kappaleet olivat hänen sovittamia ja säveltämiä swingstandardeja.

Ailin laulun ja ääniakrobatian lisäksi hänen huippuyhtyeessä soittivat; kontrabassoa ja sovituksita ja muutamasta sävellyksistä vastannut Mikko Pellinen, rumpuja Mikko Arlin, valkoista flyygeliä Tuomas Juhani Turunen, saksofoneja ja huilua William Suvanne, trumpettia ja flyygelitorvea Janne Toivonen.

Aili aloitti omalla sävellyksellä ja Kanerva Pasasen tekstein Laulan levyn nimikappaleella Laulan. Toisena kuulimme Ailin sävellyksen ja sanoin Uskon unelmiin. Raapaisit pintaa Mikko Pellisen sävellys ja Timo Kiiskisen sanoitus oli vuorossa seuraavana. Aili toivotti Antti Sarpilan vahvistukseksi Mikko Pellisen sävellykseen ja Heidi Maria Paalasen sanoittamaan Sahara. 

Antti ja yhtye jatkoivat instrumentaalisesti Aili käydessä huilaamassa Antin sävellyksellä Bouncin´At Birdland. Antin soolobiisinä kuulimme kompin säestyksellä kappale Shavinism, jonka Antti oli säveltänyt kahdeksan kertaa naimisissa olleelle klarinetisti/ orkesterinjohtaja Artie Shawlle.

Ennen taukoa kuulimme Ailin omaa tuotantoa Kesälle sekä Van Alexander/ Ella Fitzgeraldin amerikkalaisen lastenlaulun perustuvan A Tisket A Tasket Timo Kiiskisen sanoin Pussi ja passi.

Toinen setti alkoi Ailin ja Mikko Pellisen kappaleela Nuori vapaa nainen Ailin toselta soololevyltä Piirrä minut, jonka julkaisukonsertti on Savoy-teatterissa 14. lokakuuta. Mikko Pellisen sävellys ja Ailin sanoitus Höyhen oli vuorossa seuraavana. Antti esitti säveltämänsä Täältä pesee ( Bechet´s Bugle) kompin säestyksellä sekä yhtyeen kanssa suomalaiset sukujuuret omaavan amerikkalaisen Eirar Swanin When Your Lover Has Gone.

 

Roy Eldridgen Little Jazz kuultiin Antin ja yhtyeen voimin. Michel Legrandin What Are You Doing The Rest Of Your Life kuultiin Hectorin sanoittamana Luonasi sun. Hienon konsertin lopuksi vielä Piirrä minut levyn nimikappale sekä Pellisen sävellys Kanerva Pasasen sanoittama Haloo haloo, jossa Antti Sarpila oli myös mukana. Kukituksen jälkeen encorena William ja Aili duetoivat Ailin kappaleen Beibin blues. Äänentoiston taidokkasti hoiti Jari-Jukka Nippala. Yleisö tuntui olevan tyytyväistä hienon konsertin jälkeen kuulemiensa instrumenttisoolojen ja Aili taidokkaan laulun ja scattauksen jälkeen ja levyt kävi nimikirjoituksilla hyvin kaupaksi.

 

 

Takaisin