At Home Teemu Eronen Quintet levynjulkaisu

Kuvat: Matti Korhonen

07.05.2018 21:27


Teemu Eronen Quintet

Imatralaislähtöinen rumpali ja pedagogi Teemu Eronen Quintet julkaisi At Home-levyn entisellä kotiseudulla Imatran Teatterissa lauantaina 5.toukokuuta järjestetyssä levynjulkaisukonsertissa. Eronen oli kuunnellut vuonna 2015 erästä suosikkibändiään 1950-1960 luvun Art Blakey and the Jazz Messengersiä, joka pysähdytti hänet.

Eronen päätin kasa itselleni bändin, jotta voisin toteuttaa tämän svengaavan musiikin omana levynä nykypäivään päivitettynä. Omien neljän sävellyksen lisäksi levylle valikoitui kaksi niinikään imatralaislähtöisen saksofonisti-säveltäjä Jouni Järvelän kappaletta. Jouni on myös sovittanut kaikki kappaleet.

Soittokavereiksi Eronen valitsi vaimonsa Susannan Z Leaguen-yhtyeen loistavat muusikot. Ainoastaan Ari Jokelainen oli vaihtunut Järvelään. Trumpettia, kornettia ja flyygelitorvea soitti kotkalaislähtöinen Teemu Mattsson, pianoa jyväskyläläislähtöinen Jari Kanninen ja kontrabassoa olulaislähtöinen Teemu Keränen. Kaikki muusikot ovat tavanneen nuorina Imatra Big Band kesäleirillä aikannaan. Äänitykset tehtiin Erosen kotistudiossa (Klassiko Studio) heinäkuussa 2016 äänittäjänä Sami Lehto.

Konsertti alkoi Erosen säveltämällä So Much To See, jossa kaikki saivat soittaa tasapuolisesti sooloja ja yhteissoitto oli nautittavaa kuultavaa ja kulki kuin juna. Toinen kappale oli myös Erosen säveltämä ja kunnianosoitus elokuussa 2016 yläkerran orkesteriin siirtyneelle Imatran jazzelämän sielulle Director Musices Hannu Sopaselle Blues for H.S. (in memoriam). kolmantena kuulimme Järvelän Jerome Kernin soinnuin tuplanopeudella soitetun Jerome Kern Keeps Busy. Toinen Järvelän kappale perustui I`ll Remember April sointuihin ja oli nimeltään April Fools.

Kolme seuraavaa kappaletta oli Teemu Erosen käsialaa ja olivat löytyneet pöytälaatikosta eivätkä olleet levyllä; ensin King Of Green, toisena Tears On The Floor sekä aikanaan Seinäjoen Tangomarkkinoille sävelletty For Our Luck, joka kuultiin hienona balladina. Konsertin loppuun vielä levyn kappaleet Dionysos sekä The Lonely Preacher, johon Jouni oli lisännyt loppuun koraalin.

Asiantunteva yleisö antoi aploodit seisoviltaan ja vaati encorea ja se oli uudestaan soitettu Blues for H.S.

 

 

 

Takaisin