Jeff Parkerin New Breed soitti uuden levynsä livenä

Kuvat: Matti Laipio

07.04.2017 16:49


Vas. Jamire Williams, Paul Bryan, Josh Johnson ja Jeff Parker(.

On mainiota, että täällä on alkanut käydä festivaalien ulkopuolellakin ulkomaisia klubiluokan kokoonpanoja. Tässä työssä on kiitettävästi kunnostautunut G Livelab, jonka tuorein yhtyevieras oli amerikkalaisen kitaristin Jeff Parkerin New Breed.

Chicagossa pitkään AACM-ympyröissä toiminut ja lukuisten kaupungin muusikoiden kanssa monille pikkumerkeille levyttänyt Parker on tätä ennen tullut parhaiten tunnetuksi avantgardistisen rock-yhtye Tortoisen kitaristina.

Uusi vaihe Jeffin uralla alkoi pari vuotta sitten hänen muutettuaan Los Angelesiin, jossa hän  ryhtyi yhteistyöhön kosketinsoittaja ja saksofonisti Josh Johnsonin, basisti Paul Bryanin ja rumpali Jamire Williamsin kanssa. Tuloksena oli viime vuonna ilmestynyt New Breed-levy ja samanniminen, levyn sanomaa livenä julistava yhtye, joka nyt päättelee ensimmäistä kiertuettaan Euroopassa.

Levyään Parker mausti samplaamillaan beateilla, mutta live-esityksessä noita aineksia ei juuri käytetty, vaan musiikki oli jopa leppoisalta kuulostavaa sujuvasti funkyn ja jazzin välimaastossa liikkuvaa. Jotenkin siitä aisti myös tiettyä retrohenkisyyttä, varsinkin syntikoiden käytössä, mikä toi bändiin 70-lukua muistuttavaa soundia.

Olin varautunut Parkerilta räväkämpään soittoon kuin nyt kuultiin, Nyt hänen kitarafraseerauksensa oli pääosin hyvinkin selkeää ja kuulassoundista, joskus myös bluesiin vivahtavaa. Toki joukkoon mahtui muutama päräyskin. Parkeria on syytä onnitella hyvistä soittajavalinnoista, sillä kaikki bändin muusikot olivat varsin taitavia ja tekivät todella huolellista työtä detaljeja myöten ensimmäisen setin aikana kuultujen levyn kappaleiden live-versioiden toteutuksessa.

Ihan kiva oli esimerkiksi seurata Jamire Williamsin rumputyötä, missä hän mm. varioi virvelin käyttöä kappaleesta toiseen. Josh Johnsonia olisi kuunnellut enemmänkin altistina. Mutta kaksoisroolinsa takia hänellä oli kiippareiden kanssa sen verran tekemistä, että se rajoitti alton soittoa.

Jälleen kerran on kiitettävä G Livelabin mainiota äänentoistoa. On hienoa, että monenlaiselle musiikille on näin hieno esityspaikka.

Takaisin