Sääkin suosi Lonnan konserttisarjan avausta

Kuvat: Matti Laipio

06.07.2017 17:19


JAF Trio Lonnan idyllissä.

Tänä kesänä oikutellut sää heittäytyi suosiolliseksi We Jazzin Lonnan vanhalla sotilassaarella järjestämän konserttisarjan avauksessa. Suomenlinnan vieressä sijaitsevalle saarelle oli saapunut aurinkoisena alkuiltana sankka väkimäärä kuuntelemaan kesäsarjan avannutta JAF Trioa.

Konserttipaikkana Lonnan vanhojen miinamakasiinien ja lehtevien puiden reunustama terassi on puitteiltaan upea meren häämöttäessä taustalla. Tuohön leppeään ympäristöön elävä jazz sopii mainiosti.

JAF on varsin tuore kokoonpano. Lonnalla siinä olivat pääosin tenorisaksofonia soittanut Adele Sauros sekä tanskalaiset basisti Adrian Christensen ja rumpali Frederik Emil Bülow. Tosin Christensen oli paikalla tuuraajana, sillä trion vakituinen J on Joonas Tuuri, joka silti oli läsnä säveltäjänä yhtyeen soittaessa hänen musiikkiaan.

Adele Sauros on on parin viime vuoden aikana ollut todella aktiivinen monin tavoin. Hän onsoittanut oman kvartettinsa lisäksi mm. Katu Kaiku-yhtyeessä sekä pyörittänyt omaa klubiaan. Tenoristina hän on varsin mielenkiintoinen tapaus. Soundiltaan hän ei kuulu post-coltranelaiseen koulukuntaan, vaan hänen soitossaan on häiveitä mm. Stan Getzin kaltaisista soittajista. Rohkea valinta nykypäivänä.

JAF:n ohjelmisto koostuu yhtyeen jäsenten kirjoittamista kappaleista, jotka ovat varsin näppärän kuuloisia. Tosin ulkoilmaolosuhteissa toteutusten nyanssit eivät kovin hyvin kuuluneet, mutta silti muusikoidenpätevyys tuli esiin. Klubilla trio varmasti soisi väkevämmin.

Lonnalla kuullaan jazzia seuraavan kerran keskiviikkona 19.7. Silloin siellä soittaa Max Zengerin ja kumppaneiden Maxxxtet-kvartetti. Viikko sen jälkeen on vuorossa Bowman Trio, jossa ovat trumpetisti Tomi Nikku, basisti Joonas Tuuri ja rumpali Sami Nummela. Säästä riippuen konsertit kuullaan terassilla tai sisällä makasiineissa.

Takaisin