Toinen Jazzlegenda-Show Imatralla

Kuvat: Matti Korhonen

26.02.2017 19:43


Reino Laine, Seppo Hovi, Kari Fall, Pentti Lasanen, Pekka Sarmanto

Perjantaina 24. helmikuuta järjestettiin Cumulus Resort Imatran Valtionhotellin Linnasalissa järjestyksessään toinen Jazzlegenda-Show. Järjestelyistä vastasi hotellinjohtaja Riitta Jokinen ja tuottajana toimi Jazzlegendatoimikunnan puheenjohtaja Harri Nykänen. Esiintymässä olivat Suomen jazzlegendat Pentti Lasanen (12) klarinetti ja alttosaksofoni, Kari Fall (17) laulu, Pekka Sarmanto (21) kontrabasso, Reino ”Reiska” Laine (19) sekä Seppo Hovi (24) piano, harmonikka sekä juonto.

Linnasalin noin kaksisataa paikkaa oli myyty etukäteen loppuun. Jazzlegenda-Show alkoi erinomaisella ja nautittavan hyvällä Jazz-buffetilla. Perinnejazzia sisältävän ohjelman legendat aloittivat lähes saman ikäisellä kappaleella kuin Imatran Valtionhotelli on ja se oli Irving Berlinin Alexsander´s Ragtime Band vuodelta 1911. Seppo Hovi valoitti kappaleiden alkuperää välijuonnoissa sekä kertoi muutaman vitsinkin yleisön viihdyttämiseksi. Toisena kappaleena soi On The Sunny Side Of Street.

Kari Fall oli saapunut Imatralle suoraan Espanjan Fuengirolasta ja lauloi mm. Sinatran, Martinin, Colen sekä Presleyn tunnetuksi tekemiä kappaleita kuten Jeepers Creepers, As Time Goes By, Lady Is A Tramp, Unforgetable, L-O-V-E, Only Love Me, Blue Suede Shoes sekä Working Eyes. Karin levätessä kvartetti soitti mm. How High The Moon, Love Is Here To Stay ja Misty, joissa kuulimme Lasasen hienoja alttosaksofonisooloja. Pekka Sarmannon mestarillista kontrabasson soittoa kuulimme Oscar Petersonin kappaleessa You Look Good To Me, jota hän oli aikanaan soittanut Ray Brownin kanssa kotonaan. Pianotrio kappaleena kuulimme Jean Sibeliuksen Souvenir hienona jazzsovituksena.

”Reiska” Laine opetti yleisöä soittamaan rumpuja, ensin oikealla kädellä MaMa ja vasemmalla PaPa, ei se sen kummempaa ole, sen oppii kaikki. Viiden eri soittajan yhteen soittaminen onkin jo eriasia. Seppo vaihtoi harmonikkaan, jolla korvattiin puhaltajat ja kuulimme Perfidian. Shown loppuun vielä Karin laulamat Day By Day, Come Fly With Me sekä kukituksen jälkeen encorena I´m In The Mood For Love. Täydellinen ilta hyvän ruuan ja perinnejazzin myötä.

 

 

Takaisin