Verneri Pohjola juhlisti Pekka-levyn julkaisua Tavastialla

Kuvat: Osku Rajala

10.06.2017 17:44


Verneri Pohjola ja Teemu Viinikainen Bremenin Jazzaheadissa Pekkaa julkistamassa

Trumpetisti Verneri Pohjola juhlisti torstaina 8.6.  Grouppeineen uuden Pekka-levyn julkistusta Helsingissä Tavastialla ja kutakuinkin täysi Tavastia sai odotukset täyttäneen hyvin viime viikolla ilmestynyttä levyä edustaneen puolentoista tunnin siivun makoisaa proge-jazzia muutamalla levyn ulkopuolisella höysteellä.

Keikka alkoi Vernerin elektroniikkaa hyödyntäneellä soolo-osuudella. Viime vuosina Pohjolaa on kuultu livenä monissa eri konteksteissa vahvojen efektimausteiden kanssa, nyt tätä puolta on jonkun verran tarjolla levyllä ja livenä erityisesti tätä puolta korostettiin lisää kun myöhemmin Sekoilu seestyy katosi melkoisiin sfääreihin.

Vahvoja sävellyksiä, taiteellista kunnianhimoa ja ripaus isänmurhaa – tästä oli Pekka-ilta tehty. Yleisö selvästi innostui tutuimmista Pohjola vanhemman sävellyksistä, mutta jokaisessa kappaleessa bändi toi vahvasti myös oman näkemyksensä esiin ja teki biiseistä leikkikenttänsä alkuperäisiä muotoja rikkoen.

Uuden levyn kappaleet kuultiin illan mittaan kaikki ja encorena saatiin lisääkin – Vernerin Ilmari-veljelle omistettu Impun tango joka kuultiin varsin avant-gardena versiona. Uskallusta ei tässäkään groupilta puuttunut.

Verneri Pohjola Group Tavastialla 8.6.2017
Verneri Pohjola – trumpetti, elektroniikka, Tuomo Prättälä – Rhodes-sähköpiano, Teemu Viinikainen – kitara, Antti Lötjönen – basso, Mika Kallio – rummut

Bändin livekeikat kesä 2017
15.7. Pori Jazz
05.8. Elojazz – Oulu
12.8. Flow – Helsinki
18.8. Turku Jazz Festival

 

Takaisin