Alvi´s Dixie Stompers juhlii komeasti 20-vuotistaivaltaan

Kuvat: Jazzrytmit

14.08.2016 07:00


Alvi´s Dixie Stompers 2014

ADS 20th Anniversary vietetään Ravintola Kaisaniemessä la 15.10 klo 17.00 -23.00. Juhlan juontajana toimii upea Bianca Morales, joka on myös yksi illan solisteista. Lisäksi luvassa on vierailevia huippunimiä New Orleansista ja Ruotsista. Ennen kolmen setin ohjelmistoa nautitaan maukas buffet-pöytä Cajun-keittiön hengessä.

Biaca Morales

Bianca Morales

– Bändimme nimi juontaa juurensa konsertista, jossa se soitti ennen perustamistaan. Mäntsälän Yhteiskoulun 50 -vuotisjuhlaa varten koottiin projektibändi, jonka nimeksi keksin hätäpäissäni Alvi´s Dixie Stompers, kertoo ADS:n perustaja Alvi Leppälä bändinsä syntyvaiheista.

– Varsinaisen ADS:n perustimme syksyllä 1996 veljeni Jyrki Leppälän kanssa useissa jazzyhtyeissä saamiemme kokemuksien pohjalta. Soitamme lähinnä perusjazzia, vanhaa 1920 -luvun jopa 10 -luvun New Orleans -tyyliä, jota valkoisten soittamana alettiin kutsua dixielandiksi.

Leppälän veljesten yhä jatkuva jazzharrastus alkoi jo 60 vuotta sitten betonisessa perunakellarissa eikä loppua ole näkyvissä. Leppälän suvun jazzmaine on turvattu myös tulevaisuudessa.

Alvin poika Kimmo Leppälä on monipuolinen musiikin ja jazzin ammattilainen. Hän säveltää ja soittaa useissa kokoonpanoissa sekä johtaa Millhill Big Bandia. Kimmon Ilkka-poika astelee tiukasti isänsä perässä big bandin basistina.

Alvi Leppälän mukaan ADS:n kehitykseen ovat vaikuttaneet merkittävästi useat orkesterissa soittaneet muusikot. – Heitä on laskujeni mukaan parisenkymmentä pyyteetöntä jazzaria. Olemme hyvin iloisia siitä, että orkesterimme saa jälleen uutta verta. Pianistimme Pekka Perjo siirtyy hyvin ansaitulle eläkkeelle ja hänen tilalleen astuu Valeri Nikitin.

Valeri Nikitin

Valeri Nikitin

Valeri Nikitin on musiikin ammattilainen viimeisen päälle. Hän valmistui Leningradin konservatoriosta 1972, pääaineinaan alttoviulu ja sävellystyöt. Vuonna 1965 hän perusti ensimmäisen jazz-klubinsa ja johti omaa big-bandiään Kaliningradissa Venäjällä.

Nikitin on asunut Suomessa pysyvästi vuodesta 1996. Hän opettaa musiikkia ja soittaa alttoviulua mm. Finland String Quartet orkesterissa. Hän johtaa, säveltää ja soittaa pianoa myös maineikkaassa Niki’s Four Jazzmen yhtyeessä ja suositussa Barbeque Jazzbandissa.

ADS 20th Anniversary Ravintola Kaisaniemi 15.10.2016 klo 17.00 -23.00, Kaisaniementie 6, 00100 Helsinki.

Illan juontaja: Bianca Morales

ADS kokoonpano: Alvi Leppälä (saxes), Kimmo Leppälä (clarinet & saxes), Jyrki Leppälä (trombone), Cajus Lindroth (cornet & vocals), Valeri Nikitin (paino), Jarmo Nissinen (banjo), Kenneth Ojutkangas (tuba), Erkki Hurri (drums) ja Pasi Saarelma (vocals & washboard).

Illan toisena orkesterina soittaa Millhill Big Band, johtajana Kimmo Leppälä.

 

Ruotsista saapuu multimuusikko, pianisti Ulf Johansson Werre. Muut vierailevat solistit varmistuvat syyskuun aikana.

Illalliskortti maksaa 55 eur, sisältää tervetuliaismaljan, alkoholittomat ruokajuomat, buffet-pöydän, kahvin ja Missippi Mud Caken sekä eteismaksun.

Illalliskorttien myynti ja pöytävaraukset: Alvi Leppälä 0400-602 526, alvileppala@gmail.com.

ADS-tilino: FI 3340 5500 1135 7205. Järjestäjä varaa oikeuden täyttää numeroidut pöydät oikein seurueittain

 

 

Takaisin