Haukilahden Sea Pearl Jazz jatkaa

Kuvat:

24.02.2017 18:59


Alvi´s Dixie Stompers 2016

Alvi´s Dixie Stompersien (ADS) vieraana to 2.3 18.30 Haukilahden Paviljongissa soittaa Acoustic Dixie Six (AD6). Odotettavissa on todellinen ”aidon” jazzin ilta ravintolan erinomaisen lohikeiton ja paahdetun ruisleivän höystämänä. Jo 186 kertaa soitettu Sea Pearl Jazz on ollut erittäin suosittu. Kannattaa tulla ajoissa, jos haluaa istumapaikan.

Haukilahdessa on svengannut jo vuodesta 1997 maestro Alvi Leppälän isännöimänä. House band, ADS soittaa sitä perinteistä jazzia, joka syntyi afroamerikkalaisten keskuudessa Amerikan etelävaltioissa, erityisesti New Orleansissa, jo 1800-luvun lopussa. Tälle hyväntuuliselle ja energiselle rytmimusiikille ovat luonteenomaista vaskisoittimet, ragtime, blues ja improvisointi.

Viime joulukuussa 20-vuotta täyttänyt ADS on osallistunut useisiin festivaaleihin, kuten Baltic Jazz, Pori Jazz, Kouvola Dixie, Kouvolan Komia, Imatra Bigband Festival, Kaamosjazz, Hällevik Tradjazz Fesival ja Tradjazz Askersund. Kirkkokonsertteja on ollut Lohjan, Karjalohjan, Siuntion, Tammisaaren, Helsingin Pitäjänmäen, Temppeliaukion ja Vanhassa kirkoissa. Yhtye on julkaissut viisi levyä.

Dixielandia perinteitä kunnioittaen

Acoustic Dixie Six hurmasi Dresdenissä 2015

Acoustic Dixie Six on perustettu vuonna 1999 Helsingissä. Perustavat jäsenet olivat soittaneet yhdessä erilaisissa kokoonpanoissa ja halusivat toteuttaa yhteisen haaveensa oikeasta, perinteisestä Dixielandbändistä.

Orkesteri on siitä lähtien pyrkinyt soittamaan iloista jazzia perinteisellä kokoonpanolla, mahdollisimman autenttisesti ja perinteitä kunnioittaen, jättäen kuitenkin tilaa improvisoinnille ja musisoinnin riemulle.

– Bändimme nimi juontaa juurensa ajatuksesta, että oikea Dixieland kuuluu soittaa ilman sähköistä vahvistusta, ts. akustisesti.

– Akustinen bändi on myös monipuolisempi ja ketterämpi – keikkoja voidaan hoitaa kaukana lähimmästä sähköpistokkeesta, kuten esimerkiksi talon katolla, veneessä, bussissa, raitiovaunussa, marssien paraatissa, sanoo AD6:n trumpetisti Niklas Andersson.

– Tämä on myös logistinen etu, sillä bändi mahtuu soittimineen yhteen tilataksiin. Perinteinen jazz on repertuaarin yhteinen nimittäjä – ainoastaan bändin tiukahkoon Dixieland-määritelmään soveltuvat kappaleet löytyvät soittolistoilta.

– Olemme esiintyneet 17-vuotisen taipaleemme aikana jazzklubeilla kotimaassa ja ympäri Eurooppaa, hääjuhlissa, tohtorinväitöstilaisuuksien juhlallisuuksissa, firmajuhlissa, jami-illoissa, tavarataloissa, ravintoloissa sekä kansainvälisillä dixielandfestivaaleilla mm. Saksan Dresdenissä ja Salgotarjanissa, Unkarissa.

Sea Pearl Jazz 187: 2.3.2017 klo 18.30, Ravintola Haukilahden Paviljonki, Mellstenintie 12, Espoo.

Alvi´s Dixie Stompers: Jyrki Leppälä vetopasuuna, Cajus ”Pricken” Lindroth kornetti, Kenneth Ojutkangas tuuba, Erkki Hurri rummut, Alvian ”Alvi” Leppälä saksofonit, Kimmo Leppälä saksofonit ja klarinetti, Valeri Nikitin piano, Jarmo Nissinen banjo.

Laulusolistina esiintyy komeaääninen bassobaritoni Pasi ”Pate” Saarelma. Hän tuo myös lisäväriä yhtyeen sointiin tälle musiikkilajille ominaisella pesulaudalla. Kontrabassoonkin Pasi tarttuu tarpeen tullen.

Acoustic Dixie Six: Niklas Andersson trumpetti & laulu, Bengt-Ove Fagerhed vetopasuuna, Olli Salmi klarinetti, Marcus Weckström tuuba, Petri Tötterman banjo ja Samu Laiho rummut sekä Nina Lindroos laulu.

 

Takaisin