Kuopion ”Karhukopla” täyttää 30 vuotta

Kuvat:

27.04.2017 19:21


Big Bad Bears 30-vuotta

Big Bad Bears blues band juhlii kolmikymmenvuotista uraansa su 30.4 klo 20.00 tunnelmallisella Kuopion Klubilla. JazzSavon jameissa syksyllä 1986 alkunsa saanut bändi tarjoilee tyylikkäästi svengaavaa rhythm and bluesia puhaltimilla ryyditettynä. Vapunaaton juhlakonsertin laulusolistina toimii Terry Counter.

– Ensimmäisinä vuosina yhtyeen soittajia vaihtui varsin tiheään musiikin pysyessä bluesina. Vuosien mittaan kvartettiin tuli huuliharpun lisäksi muitakin puhaltajia – suurimmillaan BigBadBears oli 9-henkinen. Uusien soittajien mukana ohjelmistoon bluesin sekaan on tullut vivahteita jatsista, reggaesta ja lattareista. Oman tuotannon osuus ohjelmistossa on noin kolmannes. Nykyinen sekstetti tässä kokoonpanossaan on ollut koossa jo 15 vuotta, kertoo yhtyeen johtohahmo Jari Tolvanen.

Lehtemme päätoimittaja Osku Rajala hersytteli mainion ”nallelauman” osaamista levyarviossaan 23.5.2009:

”Entisenä kuopiolaisena, jonniinverran maailmaa kiertäneenä, jazz- ja rytmimusiikkia kuunnelleena ja kuluttaneena annan tälle levylle erinomaiset pisteet ja ylisanat. Tämä maistuu kehvelin hyvältä… eipä olisi tutuista äijistä uskonut vielä vuosituhannen alussa, että tänä päivänä heillä on tarjolla näin korkeatasoista ja upeaa nautiskeltavaa… Voi Suomessa olla toki ehkä vieläkin paremmin soitettua ja hiottua musaa tarjolla, mutta tässä on jätkillä sydän ja sielu mukana. Täysillä. Ja soittotaidossa se, mitä todella osataan ja halutaan…”

Big Bad Bears on julkaissut EP-vinyylin ja kolme CD:tä.

Bear Warning! 2003

BIG BAD BEARS blues band 30v. Perinteinen Kuopio Jazz & Blues ry:n vapunaaton konsertti Kuopion Klubilla 30.4. klo 20.00,

Liput 15 eur/10 eur

Jari Tolvanen – kitara
Olavi Manninen – basso
Matthias Niemitz – saksofoniy
Kari Silen – trumpetti
Matti Jortikka – laulu, perc
Seppo Rilla – rummut

feat. Terry Counter – laulu

Takaisin