Laatujazzia Kuopiossa

Kuvat:

30.09.2017 09:20


Pekka Toivanen

Pekka Toivanen Quintet esiintyy pe 6.10 klo 20.00 King´s Crownissa, laulusolistina Ruta Smailyte-Sokolnikiene. Kuopiolaistunut saksofonisti, säveltäjä ja kapellimestari Pekka Toivanen on toiminut opetustehtävissä useita vuosia ja esiintynyt opiskelijoittensa kanssa säännöllisesti. Omaa ohjelmistoa hän ei ole esittänyt savolaisille 50-vuotisjuhlakonserttinsa jälkeen.

Tarjolla savolaisille rytmimusiikin ystäville on tasokasta straight ahead -jazzia Savonia-ammattikorkeakoulussa opiskelevan Rutan kanssa. Toivasen työskentely vokalistien kanssa juontaa juurensa jo 1980-luvulle, jolloin hän teki tiivistä yhteistyötä mm. Saara Soisalon kanssa.

Ruta Smailyte-Sokolnikiene

Maamme kärkifonisteihin lukeutuva Pekka Toivanen (s. 1961) on jo neljännesvuosisadan ajan puhaltanut saksofonia ja klarinettia tyylikkään johdonmukaisesti konstailemattoman perusjazzin raamissa.

Sibelius-Akatemian jazzosastolle ensimmäisten joukossa vuonna 1983 päässeen Toivasen ensimmäinen oma kvartetti syntyi 80-luvun puolivälissä

Tärkeä yhteistyökumppani on ollut basisti Wade Mikkola, jonka luottomuusikko Toivanen on ollut sekä keikoilla että levyillä. Big band -kentällä Toivanen on toiminut myös UMO-vuosien jälkeen, esimerkiksi vierailemalla maakuntien orkesterien kappelimestarina ja säveltämällä klarinettikonserton Espoo Big Bandille.

Konsertin järjestää vireästi toimiva Kuopion Jazz & Blues.

Pekka Toivanen Quintet feat. Ruta Smailyte-Sokolnikiene

Ruta Smailyte-Sokolnikiene (LT), voc.
Pekka Toivanen, sax
Seppo Kantonen,piano
Jarkki Hiekkala, bass
Roope Koistinen, drums

Pe 6.10.2017 klo 20.00
KING’S CROWN, Kuninkaankatu 22, Kuopio
Liput ovelta 15/10€.
Lipunmyynti alkaa 30 min ennen konserttia.

Takaisin