Legendan juhlakonsertin liput myynnissä

Kuvat: Eveliina Mustonen (artikkelikuva)

08.02.2018 13:05


DDT Jazzband 2018

DDT Jazzband täyttää ensi syksynä uskomattomat 60-vuotta! Juhlakonsertit pidetään Aleksanterin teatterissa la 13.10.2018 klo 14.00 ja klo 19.00. Konserteissa kuullaan orkesterin suosikkeja ja uudempaa ohjelmistostoa. Perinteikkään kulttuuritalon näyttämöllä nähdään solisteina myös valovoimainen Annimari Rinne (voc) sekä kärkimuusikkomme Joonatan Rautio (ts) ja Antti Sarpila (cl, ts).

DDT Jazzband on Suomen merkittävin traditionaalista jazzia soittava orkesteri. Sen musiikilliset juuret ulottuvat 1910 –luvun New Orleansista 1950 -luvulle. Bändin monipuolisen ohjelmiston tyylisuuntia ovat Dixieland musiikki, Chicago Jazz ja Swing. Vahvoja esikuvia ovat mm. Louis Armstrong, Dutch Swing College Band (alkuperäinen), Jelly Roll Morton, Eddie Condon ja Duke Ellington. Jazzin historiaa kunnioitetaan, mutta taiteelliselle tulkinnalle jätetään tilaa. Tavoitteena on luoda tässä ajassa toimivaa musiikkia, jonka perustana on traditionaalisen jazzin perintö.

Juhlakonsertissa esitetään monipuolinen ohjelmisto, joka koostuu orkesterin perinteisistä suosikeista ja uudemmasta ohjelmistosta. Vieraileva laulusolisti on Annimaria Rinne, joka on tullut tunnetuksi jazz- ja viihdekonserttien upeana tähtenä. Hänen kiinnostuksensa jazziin ja swingiin tulee esikuvien, kuten Peggy Lee, kautta. Lauluopintonsa Annimaria suoritti New Yorkissa. ”Minulla on vähän teatraalinen tapa tehdä ja tulkita musiikkia”, toteaa Annimaria, joka kuuluu Rinteen näyttelijäsukuun. Juhlakonsertissa vierailevat solisteina puhaltavat myös Joonatan Rautio (ts) ja Antti Sarpila (cl, ts).

 

DDT Jazzband:
Niklas Andersson – trumpetti, Fred Andersson – klarinetti, Nalle Nyman klarinetti, Raimo Näätänen – pasuuna, Riitta Paakki – piano, Pekka Mesimäki – banjo ja kitara, Pentti Mutikainen – basso, Thomas Rönnholm – rummut

DDT Jazzband 60v juhlakonsertit 13.10.2018 Aleksanterin teatteri, Bulevardi 23-27, Helsinki

Osta liput:

Juhlakonsertti klo 14.00, liput 37,00-39,50 eur, sis. käsittelykulut 

Juhlakonsertti klo 19.00, liput 37,00-39,50 eur, sis. käsittelykulut 

Pyörätuolipaikkojen varaus suoraan Aleksanterin teatterin lipunmyynnistä p. (09) 676 980. Avustaja veloituksetta.

 

Takaisin