Svengaavat konsertti-iltamat Turussa

Kuvat:

27.09.2014 10:30


Aninkaisten Sävel

Ravintola Kåren Turussa tarjoaa la 4.10 klo 19.00 todellisen toiveillan laadukkaan ajanvietteen ystäville. ”Kaupunki illoin” konsertti-iltamissa on 1920- ja 30-lukujen tanssimusiikkia, swingiä, foxtrottia, tangoa, rumbaa, valsseja ja tarttuvia iskusävelmiä. Tanssia tahdittaa 11-miehinen rytmiorkesteri Aninkaisten Sävel solisteinaan Sanna Vartiainen, Sabina Hadzibulic ja Elias Aarnio.

– Vuonna 2008 perustettu orkesterimme on 1920-30-luvuille tyypillinen 11-miehinen fox-kokoonpano. Pyrkimyksenä on tavoittaa aikakaudelle luonteenomainen, kaihoisasti svengaava orkesterisointi. Aninkaisten Sävel käyttää sekä tuolta ajalta peräisin olevia, että orkesteria varten tyylinmukaisesti laadittuja uusia sovituksia, sanoo orkesterin taiteellinen johtaja Mikko Lagerspetz.

Mikko Lagerspetz

Mikko Lagerspetz

– Orkesterimme jäsenet ovat siviiliammateiltaan opettajia, tutkijoita, professoreita, muusikkoja, yrittäjiä ym. sekatyöläisiä. Haluamme tuoda tanssi- ja viihdemusiikkiin takaisin ominaisuuksia, jotka sillä vielä olivat ennen.

– Nykyinen euro- ja suomipop sekä humppa ovat turhina ylellisyyksinä karsineet niitä pois. Niitä ovat esimerkiksi solististen, sektio- ja yhteissoitto-osuuksien vaihtelu, dynamiikka ja agogiikka (tempon vaihtelu), mielenkiintoiset johdannot ja väliosat.

Aninkaisten Sävel: Mikko Lagerspetz – piano, laulu ja taiteelliset näkemykset, Andrei Sinenko – alttosaksofoni, Markku Salminen – tenorisaksofoni ja klarinetti, Jukka-Pekka Sirviö – alttosaksofoni, Timo Piironen – kornetti, Janne-Pekka Niininen – kornetti, Sami Levänen – pasuuna ja laulu, Riku Rinne – viulu, Mauri Kantola – kitara ja banjo, Timo Saario – basso, Janne Suomi -rummut, Sanna Vartiainen – laulu, Elias Aarnio – laulu ja Sabina Hadzibulic – laulu. Mukana myös maailmanharvinaisuus, gramofoni-dj!

Aninkaisten Sävel

Aninkaisten Sävel

Ravintola Kåren, Hämeenkatu 22, 20500 Turku. Ovet avataan klo 18.00, soitto alkaa klo 19.00. Liput ovelta 15€ ja ennakkoon sekä opiskelijat ja Suomen PerinneJazz ry:n jäsenet 10€.

Ennakkolipunmyynti: aninkaistenrytmi.ry@gmail.com ja Musiikkiliike Ella & Louis Kauppiaskatu 13, 20100 Turku

Takaisin
Translate »