Veikko Hakkarainen Plonk Music Trio

Kuvat:

01.10.2017 15:06


Thelonious Monk ja Veikko Hakkarainen

Be-bopin merkittävimmän pianistin Thelonious Monkin syntymästä tulee 10.10. kuluneeksi 100 vuotta. Hänen 70:stä sävellyksestään monista on tullut jazz-standardeja. Monk 100 vuotta ”The Loneliest Plonk” su 29.10 klo 17.00 Malmi-talolla, Veikko Hakkarainen (p), Jorma Katrama (b) ja Rami Eskelinen (dr).

Monkia pidetään Charlie Parkerin ja Charles Mingusin ohella modernin jazzin merkittävimpänä säveltäjänä. – Oma urani Monkin musiikin parissa alkoi vuonna 1957 16-vuotiaana ostetusta Monkin EP-levystä”, muistelee Veka Hakkarainen.

Monk on kuulunut Hakkaraisen ohjelmistoon nyt 60 vuotta! – Monkin musiikki pohjautuu paljolti bluesiin ja nuorena kirkossa säestämäänsä musiikkiin, osa harmoniarakenteista on eurooppalaisesta musiikista lähtöisin olevaa kvinttikulkua, mutta suuri osa poikkeaa siitä. Se tekee musiikista poikkeavaa. Usein sanotaan, että äänet ovat vääriä, mutta ne ovat kuitenkin hyvin harkittuja.

Veka Hakkarainen on yksi Suomen parhaita Thelonious Monkin musiikin tuntijoita. Levyhyllystä löytyy ainutlaatuinen, täysi kokoelma Monkin levyjä. Joukossa on todellisia harvinaisuuksia.

Veikko Hakkarainen Plonk Music Trio Jazz´n Jam, su 29.10 klo 17.00, kesto 50 min ei väliaikaa.Malmitalo Malmisali, Ala.Malmin tori 1, Helsinki
Liput 6,50 eur/kpl, Lippu.fi

Takaisin