Italialaislaulaja Maria Laura Baccarini ja ranskalaisviulisti Régis Huby Suomen kesässä

Kuvat:

13.05.2017 17:14


Maria Laura Baccarini ja Régis Huby

Duon viimevuotisten vierailujen saaman laajan suosion ansiosta Vapaat äänet tuo takaisin Suomen konserttilavoille laulaja Maria Laura Baccarinin ja viulisti Régis Hubyn. Kiertueen ohjelmisto perustuu vuonna 2014 julkaistuun Gaber, io e le Cose -albumiin, joka ammentaa italialaisen laulaja-säveltäjä Giorgio Gaberin (1939-2003) ja sanoittaja Sandro Luporinin (s. 1930) musiikista yhdistämällä italialaisen musiikkiperinteen modernin minimalistiseen ilmaisuun.

Albumi Gaber, ie e le cose (Abalone Production, 2015) pitää sisällään 13 Giorgio Gaberin (1939-2003) ja Sandro Luporinin (s. 1930) sävellystä, jotka Baccarini ja Huby ottavat omikseen ja taivuttavat uusiin muotoihin. Musiikissa on voimaa ja vähäeleistä hypnoottisuutta, joka kumpuaa Hubyn elektronisia sävyjä akustiseen äänimaailmaan yhdistelevästä näkemyksellisestä viulutyöskentelystä ja Baccarinin tunteikkaasta laulusta. Hubyllä on käytössään sähköviulu ja tenoriviulu, sekä efektejä ja sampleri.

– Suhteeni Giorgio Gaberin ja hänen aisaparinsa Sandro Luporinin musiikkiin ja teksteihin on erittäin henkilökohtainen, Baccarini kertoo.

– Régis Hubyn tapa tulkita musiikkia kirkastaa näistä teoksista löytyvän koko elämän kirjon upealla tavalla. Gaber kuoli vuonna 2003 eikä kukaan ole toistaiseksi pystynyt korvaamaan häntä, mutta onneksi hänen laulurepertuaarinsa jatkaa omaa elämäänsä. Teokset heijastelevat koko italialaista yhteiskuntaa, politiikkaa ja ihmistluontoa yleisestikin.

Maria Laura Baccarini on italialainen laulaja-näyttelijä, joka on viime aikoina työskennellyt ranskalaisten nykyjazzmuusikoiden kera uusia ilmaisun muotoja etsien. Ranskalaisviulisti Régis Huby on tehnyt aiemmin Baccarinin kanssa yhteistyötä tutkien mm. Cole Porterin tuotantoa. Huby on vieraillut aiemmin Suomessa Quatuor iXi:n ykkösviulistina vuoden 2004 Pori Jazz -festivaalilla sekä kahdella kiertueella vuosina 2006 ja 2011.

Maria Laura Baccarini, laulu, Régis Huby, tenoriviulu & sähköviulu & efektit

Maria Laura Baccarini & Régis Huby Vapaat äänet -kiertueella
Ke 7.6. klo 19 Helsinki, Ackté-klubi Kallion Kirkossa / Aino Acktén Kamarifestivaali
To 8.6. klo 20 Kotka, Ravintola Kairo / Kymijoen Lohisoitto
Pe 9.6. klo 19 Pori, Porin pääkirjasto / Validi-Karkia-Klubi
Su 11.6. klo 18 Janakkala, Kahvila Laurinmäki

 

Takaisin