Kolme avantgardemestaria yllätyskeikalle Helsinkiin

Kuvat: Sarah Flohr

07.11.2017 15:40


Vladimir Tarasov

Kaamoksen keskelle yllätysvieraaksemme tulee runsaat kymmenen vuotta toiminut Jones Jones Trio, matkallaan Vilnaan, Kiovaan ja Wieniin. Ensemblen muodostavat saksofonisti Larry Ochs (USA), kontrabasisti Mark Dresser (USA) ja lyömäsoittaja Vladimir Tarasov (LT).

Larry Ochs tunnetaan ROVA Saksofonikvartetin perustajana ja johtajana. Yhtye on vieraillut Pori Jazzissa vuonna 1979 ja Savoy-teatterissa vuonna 2001. Viime aikoina Ochs on monien levytystensä ohessa niittänyt kansainvälistä mainetta John Coltranen Ascension levytyksen sovituksella ja sähköistetyllä instrumentaatiolla Electric Ascension.

Mark Dresser muistetaan multi-instrumentalisti ja säveltäjä Anthony Braxtonin 1980- ja 1990-lukujen legendaarisesta kvartetista, joka vieraili Keravalla vuonna 1990. Viime aikoina Dresser on soolobassolevytysten ja monien mykkäfilmien soundtracklevytysten (mm. Tohtori Caligarin kabinetti) johtanut omaa septettiään, jonka levytetty tuotanto on lievästi sanottuna poikkeuksellisen mielenkiintoista.

Vladimir Tarasov oli venäläisen avantgardejazzin maineikkaimman, vuosina 1971–1987 vaikuttaneen Ganelin Trion jäsen. Liettuan Vilnassa pitkään asunut lyömäsoitinmestari on tehnyt kymmenittäin erilaisia poikkitaiteellisia projekteja ja levyttänyt sooloperkussionistina peräti 11-osaisen Atto sarjan (vv. 1984–2004) ja johtanut Lithuanian Art Orchestraa.

Odotettavissa on poikkeuksellisen intensiivinen ja mieleenpainuva musiikillinen elämys alan harrastajille ja jokaiselle ennakkoluulottoman mielen haltijalle!

 

Jones Jones Trio
Torstaina 16.11. kello 19:30 Hard Rock House
Roihuvuorentie 1, 00820 Helsinki
Liput: 15e
Ovet klo 19.00

Takaisin