Live-sarjakuvapiirto ja jazzmusiikki yhdistyvät Porvoo Jazz Klubilla

Kuvat: Kaisa Rautaheimo

19.04.2017 20:22


PLOP

Kevään toisella Porvoo Jazz Klubilla 21.4. kuullaan jazztrio PLOPia, jonka musiikin kuviksi tulkitsee sarjakuvataiteilija Emmi Valve.

PLOP on kolmesta nuoremman polven jazzveteraanista koostuva kollektiivi, jolle vapaus ei ole vain retoriikkaa vaan toteutunut tahtotila. Kaikki trion jäsenet, Yrjö-palkittu (2008) saksofonisti Mikko Innanen, rumpali Joonas Riippa ja basisti Ville Herrala, säveltävät yhtyeelle ohjelmistoa, mutta esiintymisten spontaanin luonteen kaikkien tai kenenkään sävellyksiä ei välttämättä esitetä.

PLOPin musiikkia piirtää livenä porvoolainen sarjakuvataiteilija Emmi Valve. Valveen tarinoiden teemat ovat usein kuolema, rakkaus, yksinäisyys ja normaaliuden rajojen rikkominen. Toisaalta hänet tunnetaan myös provosoivista ja fiktiivisistä huumorisarjakuvistaan. Työt ovat usein omaelämäkerrallisia.

Live-jatsin  lisäksi tarjolla on levymusiikkia josta vastaa Bassoradion Lauantaijatsien toimittaja Eero Löyttyjärvi.

Porvoo Jazz Klubi 21.4. klo 20.00
PLOP
Emmi Valve 

Ovet auki klo 19.00, keikka klo 20
Liput 7/5 € (opiskelijat) K-18
Liput tulevat myyntiin ovelle, Lippu.fi:n sekä Tikettiin.

Porvoo Jazz Klubit ovat osa Porvoo Jazz Festival ry:n toimintaa, joka järjestää tänä vuonna festivaalin lisäksi seitsemän Porvoo Jazz Klubia. Luvassa on ajankohtaista suomalaista jazzmusiikkia yhdistettynä muihin taidemuotoihin. Tapahtumapaikkana toimii WSOY-talon Vanha Studio 123, eli entisen elokuvateatterin tilat Porvoon keskustassa. Tapahtumaa tukee Musiikin edistämissäätiön Jazz Finland LIVE -tuki.

Takaisin