Ultrapositiivinen Trio Toffa aloittaa Maa ilmassa -klubit Vuotalossa

Kuvat:

07.09.2017 20:24


Trio Toffa

Vuotalon maailmanmusiikin konserttien sarjan Helsingissä avaa afro-pop-jazztrio Trio Toffa. Syksyn aikana kuullaan myös kaikuja saamelaisesta perinteestä Gájanasin sekä tuulahduksia Lähi-idästä Marouf Groupin konserteissa. Maa ilmassa -klubit ovat jo vuodesta 2012 alkaen tuoneet yhteen eri kieliä, kulttuureja ja musiikkityylejä.

Trio Toffa on beniniläisen mestarilyömäsoittaja Noël Saïzonoun, Yrjö-palkitun Moog-taiteilija Kari Ikosen sekä huippukitaristi Petri Kauton ultrapositiivinen afro-pop-jazztrio, joka saa kuulijan hymyilemään, tanssimaan ja riemuitsemaan!

Nimensä mukaisesti Gájanas (kaiku) -yhtyeen musiikissa kaikuu saamelainen perinne, joka kohtaa nykyhetken värikkäänä yhteensulautumisena. Musiikissa ja joiuissa korostuu alkuperäiskansan vahva yhteys luontoon.
Hildá Länsman – joiku/laulu, Kevin Francett – rummut, Erkki Feodoroff – basso, Nicholas Francett – kitara, sello

Marouf Majidi on suomalais-iranilainen kurdi ja mestarimuusikko, joka oppi varhain soittamaan taria ja tanbouria, viehättävän tummasointisia kielisoittimia. Maroufin juuret ovat Lähi-idän perinteessä, mutta kappaleissa kuuluu niin skandinaavisen jazzin kuin afromusiikin vaikutteita.
Marouf Majidi – laulu, tar, tanbour, sävellykset, Jouni Järvelä – sopraano-, altto- ja tenorisaksofonit, es, b- ja bassoklarinetit, huilu, piano, sovitukset, Jukka Haavisto – basso, Mikko Hassinen – rummut ja lyömäsoittimet

 

Maa ilmassa -klubi, Vuotalo, Mosaiikkitori 2, Helsinki  

la 16.9. klo 19.00  Trio Toffa, liput 10/8 €
pe 13.10. klo 19.00  Gájanas, liput 10/8 €
la 18.11. klo 19.00  Marouf Group, liput 10/8 €

Konsertit ovat klubi-iltoja, joissa on A-oikeudet. Kesto 2 h, sisältää väliajan.

 

Takaisin