Validi Karkia -klubin syyskausi alkaa tuhdilla saksofonismilla

Kuvat: Artikkelikuva: Osku Rajala

22.08.2017 21:38


Pauli Lyytinen Pori Jazzissa 2016 (© Osku Rajala)

Kahden illan ’Validi Sax Big Time, Karkia Needs No Rhyme’ -tapahtuma avaa Validi Karkia -klubin syystarjonnan vahvasti saksofonipainotteisesti.  Heti alkajaisiksi Poriin saapuu kolme Suomen jazzfonismin ykköspuhaltajaa luomaan aitoa jazztunnelmaa mukanaan iso joukko suomalaisen jazzin eri instrumenttien kärkihallitsijoita.

Multifonisti Pauli Lyytinen on Validi-kävijöille tuoreessa muistissa entuudestaan, sillä hän esiintyi viime vuonna kahdesti klubilla. Ted Curson-palkinnon heinäkuussa pokannut Lyytinen aloittaa kahden illan konsertit torstaina 7.9.  Viime kuussa Pori Jazzin Lokki-lavalla uuden levyn merkeissä loistanut Pauli Lyytinen Magnetia Orkesteri juhlistaa syyskuussa ilmestyvää vinyylijulkaisuaan tulevalla kiertueellaan. Tällä kertaa edellisestä Pori visiitistä on ehtinyt kulua vain kaksi kuukautta ja edellisestä Validi -klubin keikastakaan ei ole aikaa kuin vuosi.  Lyytisen ohella nelikon muodostavat trumpetisti Verneri Pohjola, basisti Eero Tikkanen ja rumpali Mika Kallio.

Perjantain saksofonistit Eero Koivistoinen ja Juhani ”Junnu” Aaltonen ovat lunastaneet paikkansa instrumentin suvereeneina tulkkeina lukemattomissa eri yhteyksissä ja liemissä jo 50- ja 60-luvuilta lähtien. Harvinaislaatuisessa konsertissa he esiintyvät yhdessä espanjalais-argentiinalaisen Kotka-yhtyeen vieraana. Yhtyeen kontrabasistina loistaa maailmalla sinfoniaorkestereissa soittava porilaislähtöinen Risto Vuolanne. Argentiinalainen kitaristi Guillermo Bazzola ja espanjalainen rumpali Fernando Lamas edustavat maidensa parhaimmistoa jazzin ja improvisoidun musiikin saralla.

Perjantai-illan päättää suomalaisen arktisen blues-minimalismin airut Motelli Skronkle, joka on toiminut 1980-luvun puolesta välistä lähtien julkaisten 3 albumia 1990-luvulla. Seuraavan levyn ilmestymistä saatiinkin odottaa yli 20 vuotta, kunnes viime vuodenvaihteen tienoilla markkinoille ilmestyi uusi julkaisu ’Juna’. Se keräsi täydet viisi tähteä mm. Soundissa, Aamulehdessä sekä Keskisuomalaisessa. Myös legendaarisesta Alhola-tv-sarjasta vastannut Skronkle on saanut ydintrio-kokoonpanoonsa, Hannu Raatikainen, Esko Varonen ja Veli-Petteri Rajanti, live-vahvuuteen Janne Laurila & Tuhlaajapojat ja Ville Leinosen Valumosta tutun kitaristi Tuomas Luukkosen. Yhtyettä täydentää vielä mm. jazz-yhtye Jahnukaisissa vaikuttava sellisti Mirkku Mattila.

Porin Kaupunginkirjasto, Gallen-Kallelankatu 12, To 7.9.2017
20.00 Validi Sax Big Time, Karkia Needs No Rhyme pt. 1
Pauli Lyytinen Magnetia Orkesteri
Liput 15€

Porin Kaupunginkirjasto, Gallen-Kallelankatu 12, perjantai 8.9.2017
20.00 Validi Sax Big Time, Karkia Needs No Rhyme pt. 2
Kotka (ARG/ESP/FIN) feat. Eero Koivistoinen & Juhani Aaltonen
Motelli Skronkle
Liput 20€
Ovet klubille aukeavat klo 19.30 kumpanakin iltana.

Takaisin