Validi Karkia -klubit kevät ja alkukesä 2017

Kuvat:

10.04.2017 21:23


Validi Karkia -klubi juliste 14.4.2017

Porissa Validi Karkia -klubi tarjoaa vielä kevään aikana ja alkukesästä 10 klubi-iltaa, joissa esiintyy kaiken kaikkiaan 18 eri kokoonpanoa. Mukana on kotimaisten esiintyjien lisäksi 5 suomalaisten soittajien ja ulkomaisten vierailijoiden yhteistyökokoonpanoa ja 2 täysin ulkomaista yhtyettä, yksi Ruotsista ja yksi yhteistyökvartetti UK:sta ja Berliinin jazzyhteisöstä.

Perjantaina 14.4. kevään klubi-illat jatkuvat, jolloin lavalla nähdään naisenergiaa kahden kansainvälisen kokoonpanon voimin. Frank Frank Frank on Elifantree-yhtyeestä tutun Suomessa asuvan ruotsalais-turkkilaisen laulaja-sellisti-kosketinsoittaja-säveltäjä Anni Elif Egecioglun ja Color Dolorin voimahahmon Stina Koistisen sekä rumpali Amanda Blomqvistin muodostama uusi taidepopin, laulutaituruuden ja improvisaation maukas keitos.  https://youtu.be/iRxgTjMEH64  Frank Frank Frank, Final Breath.

Göteborgilainen Water Boogie System keulakuvanaan laulaja-kosketinsoittaja Karin Verbaan valittiin 2012 Ruotsin radion Vuoden Jazz-tulokkaaksi. Yhtye julkaisi juuri maaliskuun lopussa kakkoslevynsä ’Year of Silver’, joka muokkaa rohkeasti eri tyylejä punkahtavasta modernista popista tanssittavaan viihdejazziin. https://youtu.be/IdxzpQfjGD8 Water Boogie System Babies.

Sunnuntai 23.4. on todellinen herkkupala jazzin ystäville. Belgialaisen rumpalin Lionel Beuvensin eurooppalainen MOTU -kvartetti on julkaissut toisen albuminsa Earthsong alkuvuodesta ja tämän tiimoilla yhtye on liikkeellä myös Suomessa. Mikä sen hienompaa, sillä soittaahan siinä kaksi valovoimaista suomalaista jazzmuusikkoa Aleksi Tuomarila ja Kalevi Louhivuori.

Sunnuntaina 30.4. liikutaan musiikillisesti pienkokoonpanojen parissa. Suomalais-tanskalainen duo Vela julkaisi debyyttilevynsä helmikuussa. Aino Juutilaisen sello ja Esben Højlundin piano seikkailevat jazzin ja kokeellisen klassisen musiikin välimaastossa luoden kuuntelijalle monipuolisen värikkään maailman herkälle kuuntelulle. https://youtu.be/VGYzbfPgrl8 Vela, prelude.

Illan toisena esiintyjänä on tanskalainen saksofonisti Louise Dam Eckardt Jensen, joka on ehtinyt asua jo pitkään New Yorkin jazzyhteisössä. Hänen tyylinsä on saanut vahvoja vaikutteita sekä Yhdysvaltain itärannikon jazzin hektisyydestä ja haluttomuudesta antaa auktoriteettien hallita musiikkia ja vastapainona tanskalaisen maalaismaiseman luomasta idyllisestä maalauksellisuudesta. Näin hänet tunnetaan erityisesti jännitteisen monisärmäisen vapaan ilmaisun tulkkina.  https://youtu.be/fllVWhLCjzs Michel Doneda, Louise Dam Eckardt Jensen, Michael Foster @ Soup & Sound 12-21-15.

Lauantai 6.5.2017 tuo ensin lavalle suomalaisen rap-artistin Pietari Kiviharjun, taiteilijanimeltään Pietari ja hänen yhtyeensä Pietarin Spektaakkeli. Pietari kuvailee itseään artistina: ”En ole tekninen räppäri. Vahvuuteni ovat muilla osa-alueilla. Minulla on yksinkertainen, maanläheinen flow, sekä iän mukanaan tuomaa perspektiiviä.”

Toinen esiintyjä on jo pitkän uran rennon renkuttavan juurimusiikin parissa tehnyt Jo’ Buddy’s (Jussi Raulamo) Trio Riot yhtye. Molempien ryhmien taustan messevän komppiosaston muodostavat rumpali Tyko ”Down Home King III” Haapala ja basisti Mitja Tuurala. Näin päästetään viiden muusikon ryhmällä solistia vaihtamalla kuulemaan kahta erilaisissa tunnelmissa seikkailevaa orkesteria illan aikana.
https://youtu.be/RN4OJ2O9NHg  Tore My Heart Jo’ Buddy’s Trio Riot

Perjantai 12.05. John McGregor & Jarmo Saari levynjulkaisukeikka.
Nimestään huolimatta John McGregor on suomalainen lauluntekijä laulaja ja kitaristi.  Debyytin Joki (2006) ja kakkoslevyn Maa ei oo pimee (2009) jälkeen John on ollut melko hiljaa. Silti sama optimismi, nauru ja sielu ovat tallella, kun hän julkaisee uuden Luota -albuminsa yhdessä toisen kitaristin Jarmo Saaren kanssa. John McGregorin mielestä yksinkertainen on kaunista. Hänen ei tarvitse kaunistella asioita, vaan hän pyrkii lauluillaan löytämään sopusoinnun. Hänen uudet laulut ovat galaksien laulua, hitaasti kääntyvän planeettojen raukeaa sinfoniaa. https://youtu.be/NdMfaK6TZ1g Minä vain tiedän, John McGregor.

Sunnuntaina 14.05. kuullaan kaksi sooloesitystä uusien levyjen parissa. Nikolai Blad, oikealta nimeltään Eero Lehtinen, on yksi Suomen omaperäisimmistä laulaja/lauluntekijöistä, yksinlaulu ja kitara. Nikolai Bladia ei voi ohittaa pelkällä olankohautuksella. Ne, jotka ovat nähneet ja kuullet lavalla Bladin ”tajunnanvirtafolkkia”, voivat vahvistaa käsityksen.  Hänen uutta levyä voi tilata myyntiin suoraan julkaisijalta: Karkia Mistika Records, www.hahmot.net. https://youtu.be/3F_xHOu3O5M Marabu, Nikolai Blad.

Kadonnut Manner
alias Lauri Manner on yksinkertaisesti sormitekniikan hallitseva akustisen kitaran soittaja. Hänen kappaleiden alkujuuret löytyvät ja muototuvat bluespohjaisesta instrumentaalikitaroinnista, minkä johtoajatuksena on alkukantainen suomalainen maalaismaisema.  Uuden levyn sisältöä voi käydä kuuntelemassa osoitteessa https://kadonnutmanner.bandcamp.com/releases.
https://youtu.be/8A4yOccfUqk Kadonnut Manner, Hengähdystauko Vieremän linja-autoasemalla.

Perjantaina 19.05. klubille saadaan vieras Englannin Somersetista. Kontrabasisti Hayden Prosser on vuodesta 2015 alkaen vaikuttanut Berliinin jazzyhteisössä. Saatuaan levytyssopimuksen Whirlwind Recordings -yhtiöltä hän kokosi Hayden Prosser Quartetin nimenomaan tätä levytystä varten. Yhtye julkaisee virallisesti juuri ennen Porin esiintymistä debyyttilevynsä Tether, mikä sisältää 10 basisti Hayden Prosserin kvartetille kirjoittamaa sävellystä. Kaikki neljä soittajaa tulevat Berliinin viriilistä jazzyhteisöstä.

Lauantai 27.05. on kolmen kotimaisen yhtyeen uusien levytyksien esityspäivä.
Litku Klemetti
on kuhmolaislähtöinen ja sittemmin jyväskyläläistynyt laulaja, muusikko ja lauluntekijä Sanna Klemetti. Litku Klemetti & Tuntematon numero -yhtyeen ensimmäinen albumi Horror ’15 ilmestyi vuonna 2016. Samana vuonna musiikkilehti Soundi myönsi Litku Klemetille vuoden tulokaspalkinnon. Klemetin ensimmäinen sooloalbumi Juna Kainuuseen julkaistiin tammikuussa 2017.
Sooloalbumillaan Litku Klemetin musiikki on enemmän iskelmärokkia kun taas Tuntematon numero -yhtyeen kanssa tehdyistä kappaleista voi kuulla rock- ja popmusiikin lisäksi vaikutteita myös punk-musiikista. https://youtu.be/6JWlG57N0LE  Litku Klemetti, Juna Kainuuseen

Toinen nuori tulokasyhtye lauantain konsertissa on vaihtoehtorocktrio Itä-Hollola Installaatio, joka julkaisi debyyttialbuminsa joulukuussa 2016. Laulaja-kitaristi Robert Niemistön sooloprojektista tuli bändi vasta tämän vuoden aikana kun kutsu kävi keikoille ja siitä yhtyettä on viety täyttä laukkaa eteenpäin.
https://youtu.be/JDyY-0i5TiM Itä Hollola Installaatio, Tyttöystävä.

Porilaisen Saijaa Saijaa -yhtyeen odotettu toinen pitkäsoitto Dyynimukulakuukunen ilmestyy toukokuussa 2017 niin ikään porilaisen Karkia Mistika Recordsin kautta. Levy julkaistaan vinyyliformaatissa sisältäen avaruusajan digitaaliset latinkikupongit.  Porilaisen Saijaa Saijaa -yhtyeen toinen pitkäsoitto Dyynimukulakuukunen ilmestyy toukokuussa 2017 Karkia Mistika Recordsin kautta. Levy julkaistaan vinyyliformaatissa sisältäen avaruusajan digitaaliset latinkikupongit.  https://youtu.be/pp8yHHRcB9w  Saijaa Saijaa, Kultahampaat.

Lauantai 10.06. on sopiva päivä niille, jotka pitävät kotimaisesta nykyrockista sen eri muodoissa.

Jolly Jumpers on suomalainen rockyhtye, joka aloitti toimintansa Tyrnävällä vuonna 1980, julkaisi ensimmäisen studioalbuminsa jo vuonna 1988 ja lopetti vuonna 2009.  Yhtye on ollut nyt poissa 7 vuotta. Parin levyn uudelleenjulkaisun myötä he päättivät soittaa tulevana kesänä varmuudella ainakin 6 keikkaa, joista yksi on tämä konsertti Porissa. Muut keikat ovat Jyväskylässä, Tampereella, Oulussa (kaksi keikka) ja Helsingissä. Jatkosta ei ole mitään varmuutta, joten kannattaa käydä kuuntelemassa, jos ja kun siihen ilmaantuu mahdollisuus. Yhtye esittää hyväntuulista ja letkeää kantriblueshenkistä rockia, millä on selkeästi kysyntää. https://youtu.be/PH2wXZkImI4 Jolly Jumpers, Burning Land.

Mara Balls
on nuori raskaan rockin trio, minkä muodostavat Maria Mattila, laulu, basso, kitara, Aapo Palonen, basso ja Antti Palmu, rummut. Tästä todennäköisesti ainakin nuoriso tykkää. Yhtye tulee alkujaan Tampereen suunnalta missä Jukka ja Jytämimmit -nimisen yhtyeen hajottua Maria perusti Mara Balls trion julkaisten viime vuoden toukokuussa debyyttilevyn Vuorten taa. Toukokuussa, sopivasti ennen Porin keikkaa, ilmestyy uusi Elävä Kivi -albumi, minkä sisältöä yhtye varmaan esittää tulevilla keikoillaan. ”Oo Mun Oma” on ensimmäinen single keväällä 2016 julkaistulta debyyttilevyltä https://youtu.be/1rZdR-rtwvc.

Lauantain rockillan viimeisenä esiintyjänä Spirit Bistrossa Porin kauppahallissa soittaa vuonna 1982 perustettu, Hevonen Jammaa. Viisikymppisen porilaiskolmikon, Henrik Rothsten, kitara ja laulu, Goofy Kent, basso ja Veikko Lehtiranta, rummut ja laulu, muodostaman trion historia jäi kuitenkin aika lyhyeksi 1980-luvulla. Nykyisellä kokoonpanolla yhtye kasattiin uudestaan pari vuotta sitten. Viime vuoden lokakuussa C-kasettina julkaistu uusin äänite myytiin heti loppuun. Yhtye esittää omaa Rothstenin säveltämää suomenkielistä musiikkia, minkä sisältö muodostuu vuosikymmenien saatossa muotoaan hakeneesta säröisestä hieman kantrisävyisestä rockista. https://youtu.be/E_2uTa5lfHA Hotelliaamiainen.

Sunnuntai 11.06. on pyhitetty vapaalle improvisoinnille. Australialainen, Brisbanesta kotoisin oleva maailmankansalainen, toisinajattelija, musiikin opettaja ja viulisti Adam Cadell on vieraillut aikaisemminkin Suomessa. Klassinen musiikki, moderni ja improvisoitu jazz, erilaiset etniset musiikinlajit maailmalla ovat hänen ominta musiikin aluettaan. Porissa hän soittaa yhdessä kahden suomalaisen improvisoidun musiikin parissa pitkään soittaneiden saksofonisti Taneli Viitahuhdan ja basisti Hermanni Yli-Tepsan kanssa. Molemmat vaikuttavat omia polkujaan kulkevassa omintakeiseen improvisoituun musiikkiin keskittyneessä helsinkiläisessä Horst Quartetissa.  Adam Cadellin musiikkia voi kuunnella osoitteessa https://soundcloud.com/adam-cadell-1

Klubi-illat ovat Porin kaupunginkirjastossa, ellei listassa erikseen toisin mainita. Lipun hinta kaikkiin tilaisuuksiin on €15. Ennakkoliput ja muut tiedustelut: Jyrki Laiho, kukkesand at hotmail.com / 044 5060773

Perjantai 14.4.2017
19.00, ovet 18.30 Validi Karkia -klubi #188
Frank Frank Frank  
(Anni Elif Egecioglu, Stina Koistinen, Amanda Blomqvist)
Water Boogie System (SE)  (Karin Verbaan, William Soovik, Jonathan Albrektson, Viktor Reuter)

Sunnuntai 23.4.2017
16.00, ovet 15.30 Validi Karkia -klubi #189
Lionel Beuvens MOTU (BE/FIN) 
(Lionel Beuvens, Alexi Tuomarila, Kalevi Louhivuori, Eero Seppä)

Sunnuntai 30.4.2017
16.00, ovet 15.30 Validi Karkia -klubi #190
Louise D.E. Jensen (DK/USA)
Vela (FIN/DK)  
(Aino Juutilainen & Esben Højlund)

Lauantai 6.5.2017 Spirit Bistro Porin kauppahalli (sisäänkäynti Isolinnankadun puolelta)
20.00, ovet 19.30 Validi Karkia -klubi #191
Pietarin Spektaakkeli
Jo’ Buddy’s Trio Riot

Perjantai 12.5.2017
Validi Karkia -klubi #192
20.00, ovet 19.30
John McGregor & Jarmo Saari levynjulkaisu

Sunnuntai 14.5.2017
18.00, ovet 19.30 Validi Karkia -klubi #193
Nikolai Blad levynjulkaisu
Kadonnut Manner

Perjantai 19.5.2017
19.00, ovet 18.30 Validi Karkia -klubi #194
Hayden Prosser Quartet
(Hayden Prosser, (UK), Elias Stemeseder, (A), Philipp Gropper, (D), Max Santner, (A)

Lauantai 27.5.2017 Spirit Bistro Porin kauppahalli (sisäänkäynti Isolinnankadun puolelta)
20.00, ovet 19.30 Validi Karkia -klubi #195
Litku Klemetti
Itä-Hollola Installaatio
Saijaa Saijaa levynjulkaisu

Lauantai 10.6.2017 Spirit Bistro Porin kauppahalli (sisäänkäynti Isolinnankadun puolelta)
20.00, ovet 19.30 Validi Karkia -klubi #196
Jolly Jumpers (Petri Hannus – laulu, kitara, Marko Leuanniemi – basso, Keijo Pirkola – rummut, Arimatti Jutila – taustalaulu ja kitara)
Mara Balls
Hevonen Jammaa

Sunnuntai 11.6.2017
16.00, ovet 15.30 Validi Karkia -klubi #197
Adam Cadell-Taneli Viitahuhta-Hermanni Yli-Tepsa (AUS/FIN)

Näiden keikkojen lisäksi saattaa vielä tulla jokunen keikkailta lisää ja ehkä Validi Karkia klubi-ilta no 200 toteutuu jo kesän aikana. https://www.facebook.com/groups/karkiamistikarecords/events/

Takaisin