Sinner´s Soul – sävyjä bluesista, jazzista, rockista, soulista ja New Orleans -rytmeistä

Kuvat: Brita Wirnes

26.06.2017 10:03


Vas. Kari Parviainen, Ilkka Korjus, Heavy Tikkanen, Ilkka Auvinen ja Kari Tenhunen  

Joensuussa tätä nykyä asuva blueslaulaja-harpisti Hannu ”Heavy” Tikkanen kokosi uusimman Sinner´s Soul -kokoonpanonsa noin kolme vuotta sitten. Kolme aiempaa samalla nimellä klubeja ja festareita kiertänyttä kokoonpanoa vaikuttivat 1990- ja 2000-luvuilla Imatralta käsin. Yhtyeen kokoonpanot ovat aina koostuneet kovista soittajista, ja myös uusimpaan Sinner´s Souliinsa Tikkanen on koonnut kokeneet ja taitavat muusikot. Kitaristi Kari Parviainen, basisti Kari Tenhunen ja kosketinsoittaja Ilkka Korjus ovat Tikkasen tavoin joensuulaisia, rumpali Ilkka Auvinen asuu ainakin toistaiseksi Helsingissä.

Sinner´s Soul  -yhtyeen musiikillinen pohja on lähinnä bluesissa ja rhythm and bluesissa, mutta ohjelmistoon on haettu sävyjä myös jazzista, rockista, soulista ja New Orleans- tyyppisistä rytmeistä. Yhtye julkaisi kesäkuun puolessavälissä neljän biisin CD-levyn, joka koostuu neljää eri  genreä edustavista omista kappaleista. Levyn avausbiisi On The Streets Of The Red Lights on psykedeelisillä sävyillä varustettu rockhenkinen kappale, levyn nimibiisi That´s Why I Love The Blues puolestaan hidas blues, I´m Fine And Back In Town edustaa nopeaa rhythm and bluesia, ja neljäs biisi Big Easy keinahtelee New Orleans -tyyppisen rytmin tahtiin. I´m Fine And Back In Town on Tikkasen ja kitaristi Parviaisen yhteistuotantoa, kaikki muut kappaleet ovat Heavy Tikkasen sävellyksiä ja sanoituksia.

New Orleansista kertova Big Easy syntyi Heavy Tikkasen kynästä jo yli 20 vuotta sitten, kun Heavy pääsi vuonna 1995 esiintymään tuossa kaupungissa ensimmäisen kerran, ja New Orleans lumosi miehen täysin. Keikkoja oli tuolloin mm. Bourbon Streetilla Imatra Big Bandin ja jamimielessä myös paikallisten muusikoiden kanssa.

Omien kappaleiden lisäksi Sinner´s Soul esittää keikoillaan covereita mm. Albert Kingin, Howling Wolfin, Muddy Watersin, T-Bone Walkerin, Ray Charlesin ja Louis Jordanin tuotannosta. Seuraavan kerran yhtyettä on mahdollisuus kuulla Joensuun Ilovaarirock-festivaaleilla 8.7.

 

 

Takaisin