Virta: Hurmos

Kuvat:

04.11.2016 16:34


VIRTA: Hurmos

Post-jazz-yhtye VIRTA julkaisee uuden albumin joulukuun alussa. HURMOS-niminen pitkäsoitto on liki 50-minuuttinen seitsemästä elektro-akustisesta kappaleesta koostuva kokonaisuus, jonka julkaisee Svart Records. Vaikuttavista live-esiintymisistään tunnettu instrumentaalitrio on nyt valmiina jakamaan huolella haudutetun albumikokonaisuutensa.

– Me ollaan työstetty HURMOSta reilun kolmen vuoden verran, ja nyt meistä tuntuu, että me ollaan valmiita jakamaan se muiden kanssa. Koko levyntekoprosessin ajan me liikuttiin yhä enemmän elektronisia saundeja kohti, jonka seurauksena lopputuloksesta tuli vanhempien sävellysten ja modernin äänituotannon synteesi. Tuntuu melkein kuin albumin työstämiseen käytetyt vuodet olisivat koetelleet meitä sillä, kuinka hyvin tekemämme musiikki kestää aikaa, VIRTA-yhtyeen Antti Hevosmaa toteaa.

VIRTA on helsinkiläinen instrumentaalitrio, joka yhdistelee musiikissaan pohjoismaista jazzperinnettä, post-rockia sekä elektronisen nykymusiikin elementtejä. Vuodesta 2011 toimineen yhtyeen debyyttialbumi Tales from the Deep Waters (Tourist Information, 2012) myi itsensä nopeasti loppuun ja keräsi paljon kiitosta niin kuulijoilta kuin kriitikoiltakin. Omintakeisen instrumentaation omaava yhtye on herättänyt kiinnostusta myös kansainvälisellä tasolla ja esiintynyt niin 12-Points festivaaleilla Dublinissa, Match&Fuse -festivaaleilla Oslossa kuin Suomessa Pori Jazzeillakin.

Svart Records julkaisee VIRTA-yhtyeen HURMOS-levyn CD:nä, vinyylinä ja digitaalisena 2.12.2016.

Esimakua tulevalta levyltä on kuunneltavissa Svart Recordsin Soundcloud-sivuilla Time Travel –kappaleen verran osoitteessa:
https://soundcloud.com/svart-records/virta-time-travel

Takaisin