Katja ja Eeppi hurmasivat Silkeborgissa

Kuvat: Martti Koljonen

30.06.2009 03:00

SONO Silkeborgissa, Katja Toivola (vas.), Jussi Harju, Eeppi Ursin ja Jarkko Palokas

Myös yhtyeen toinen vieraileva solisti, trumpetisti Leroy Jones vakuutti vahvoilla tulkinnoillaan. Hän on vieraillut Silkeborgissa aiemminkin. Festivaalien ohjelmakirjasen ingressissä Leroy Jones mainittiin ainoana nimeltä 70 yhtyeen ja solistin esiintyjäkaartissa.SONO Bindslevs Pladsilla, Thomas Rönnholm (vas.), Jussi Harju, Leroy Jones ja Jarkko Palokas

Brittidixietä parhaimmillaan, Pete Allen (vas.), David Leithead, Graham Woodhiuse ja John BensonSeurasin SONOn kolmesta esiintymisestä kahta, perjantain Havnen´in ja lauantain Bindslevs Plads´in konsertteja. Molempina iltoina festivaaliteltat olivat täpö täynnä eikä SONOa päästetty ilman ylimääräisiä lavalta.

Ruotsin Happy Jazz mestari Second Line Jazz Band, Per Bach (vas.), Olof Skoog, Jesper Albrektsson, Anders Wasén ja Niklas CarlssonNiklas Carlssonin huikea tulkinta Monty Sunshinen bravuurista Wild Cat BluesFestivaalien puuhamies Steffen Juul Hansen kertoi, että ensimmäisillä Riverboat Jazz -festivaaleilla oli kolmisensataa kävijää. Kolme pientä laivaa, kussakin 100 matkustajaa teki parin tunnin jazzristeilyn pitkin Gudena jokea. 1980 -luvun lopulla festivaali muuttui kansainväliseksi ja on nykyisin yksi Euroopan merkittävimpiä trad jazz tapahtumia.Tuleva "Gene Krupa"

Riverboat Jazz Festivaaleilla vieraili noin 50 000 jazzfaniaFestivaalin profiili on säilynyt koko ajan klassisen jazzin puolella kuten New Orleans, Dixieland, swing ja mainstream. Vahvojen sponsorien ja vapaaehtoisen työn turvin festivaalit on voitu pitää yleisölle ilmaisina. Ainoastaan jokiristeilyt ja muutama erikoiskonsertti ovat olleet maksullisia.

Seuraava Riverboat Jazz Festival on järjestyksessä 45. ja sitä vietetään 23.-27.6.2010.

Keep Swingin´

Martti Koljonen

dixieturisti

Takaisin