European Blues Challenge -kilpailu Berllinissä 18.-19.3.2011

Kuvat:

05.03.2011 09:33

Micke & Lefty feat. Chef

Eurooppalaista blues -yhteistyötä edistävä aatteellinen European Blues Union (EBU) perustettiin virallisesti Brysselissä viime kesänä. Yhdistystä on muovattu kolmessa tapahtumassa: Italian Parman (2008), Norjan Notoddenin (2009) ja Espanjan Hondarrabian (2010) bluesfestivaalien yhteydessä pidetyissä kokoontumisissa. Kokouksiin on osallistunut festivaalijärjestäjien ja managereiden ohella bluesyhdistysten ja -lehtien sekä levy-yhtiöiden ja radioasemien edustajia useista Euroopan maista. Suomesta EBU -järjestelyihin on osallistunut Finnish Blues Society ja edustamansa Blues News -lehti.

European Blues UnionYksi EBU:n toimintavoista edistää blues -musiikkia Euroopassa on järjestää vuotuinen European Blues Challenge (EBC) -kilpailu. Ensimmäinen kilpailu järjestetään 18.-19.3.2011 Berliinin Kulturbrauereissa.

Kilpaluun ottaa osaa 16 eri maalaista yhtyettä. Suomen edustajina ovat Micke & Lefty feat. Chef.

Muina kilpailijoina ovat: Meena (Itävalta), Howlin’ Bill (Belgia), Bluecerne (Sveitsi), Richie Arndt & The Bluenatics (Saksa), Tim Lothar (Tanska), The Suitcase Brothers (Espanja), Awek (Ranska), Tomislav Goluban & LPFP (Kroatia), Davide Lipari / One Man 100% Bluez (Italia), Latvian Blues Band (Latvia), King Mo (Hollanti), Vidar Busk (Norja), Boogie Boys (Puola), Emil & The Ecstatics (Ruotsi) ja 24Pesos (Englanti).

Micke Björklöf ja Lefty Leppänen yhdessä Mr. Chefin (Miikka Kivimäki) kanssa muodosttavat siis Suomen edustusbändin. Menevän lavaesiintymisensä lisäksi bändin vahvuuksiin kuuluu loistava keskenäinen harmonia, lauluvoima ja Leftyn ”vääränkätinen” slidekitarointi. Ohjelmisto on monitahoinen sekoitus delta ja country bluesia, bluegrassia, rockia, jazzia, hawaijimusaa… ties mitä. Omia ja covereita.
Micke soittaa kokoonpanossa matkalaukkua, rumpuja, huuliharppua ja kitaraa, Lefty akustista sekä resonoitua kitaraa että huuliharppua ja Chef akustista ja kontrabassoa.

 

http://www.bluesyou.com

 

Takaisin