Nõmme Jazzin nuorten jazzkilpailu 18.-19.3.2011 Tallinnassa

Kuvat:

02.03.2011 17:56

Vuoden 2010 voittajat Daumants Kalnins ja Tatu Rönkkö

Nõmmen kaupunginosa sijaitsee vajaan 10 kilometrin päässä Tallinnan keskustasta Pärnu maanteen varrella. Nõmme on vanhaa perinteistä omakotialuetta, joka pikkuhiljaa nykyaikaistuu. Kilpailupaikkana on Nõmmen kulttuurikeskus (Turu plats 2, Tallinn 11612 • web-page: www.nommekultuur.ee). Kilpailupaikalle pääsee keskustasta helposti ja edullisesti bussilla, junalla tai taksilla. Nõmmelta löytyy myös majoitusta esim. Hotelli Tähetornista.

Susanna Wahl Jazz Voices -kilpailussa Klaipedassa 2010Tämä Nõmmen Jazz Artist -kilpailu on muodostanut yhden yhteistyölenkin kilpailurketjussa, jonka ovat muodostaneet Klaipedan Jazz Voices Liettuassa, Sony Jazz Stage Rigassa Latviassa ja Lady Summertime Suomessa

Suomi on menestynyt hyvin Nõmmen kilpailussa vuosien mittaan, viimeksi viime vuonna Tatu Rönkkö nappasi voiton rumpaleiden kilpailussa.

Tämän vuotisessa kilpailussa Suomea edustaa laulusarjassa Susanna Wahl. Laulusarjan muut osanottajat ovat Kaisa Jõhvik, Anneliis Kits ja Kaisa Lillepuu Eestistä, Raimonda Vaiciute Liettuasta, Sigurd Tunesveit Norjasta, Olga Abdullina Venäjältä, Canan Özden Duran Turkista, Alexandru Baroc Romaniasta, Melissa Oliveira De Soursa Portugalista sekä vielä nimeämätön Latvian edustaja.

Kalevi LouhivuoriTrumpettisarjassa Suomen väreissä kilpailee Kalevi Louhivuori. Muut kilpailijat ovat tätä kirjoitettaessa Tanel Kuusk ja Otto- Karl Vendt Eestistä, Utku Akyol Turkista, Laurentiu Moise Romaniasta ja vielä nimeämätön Latvian edustaja.

Kilpailuohjelmassa ovat perjantaina 18.3. semifinaalit ja lauantaina 19.3. finaalit sekä päätösjamit.

Kilpailijoita säestää saksofonisti Siim Aimlan Ensemble.

Kilpailun juryssa Suomen edustajina ovat perinteiseen tapaan Jyrki Kangas Pori Jazz, Kimmo Hyyppä Turku Jazz ja Osku Rajala Lady Summertime / Jazzrytmit.

 

 

 

 

 

Takaisin