Dianne Reeves Jazzkaaren pääkonsertissa

Kuvat: Matti Korhonen

29.04.2017 22:52


Dianne Reeves ja yhtye

Jazzkaar 2017 pääesintyjäksi oli festivaalien taiteellinen johtaja Anne Erm valinnut yhdysvaltalaisen viidellä Grammyllä palkitun jazzlaulajatar Dianne Reevesin. Reeves konsertoi torstaina täpötäydessä Nordea Konserttimajassa Tallinnassa ennen perjantain April Jazzin konserttia. Dianne Reeversiä säestivät hänen luottomuusikot brasialialaisen kitaristi Romero Lubambon johdolla.

 

Yhtyeessä pianoa ja sähköpianoa soitti Peter Martin, kontrabassoa ja bassokitaraa Reginald Veal sekä rumpuja Terreon Gully. Allekirjoittaneella oli ensimmäinen kerta kuulla livenä Dianne Reevesiä, enkä pettynyt.

Dianne Reeves osoitti olevansa tämän hetken korkeatasoisin laulaja, jota olen kuullut vähään aikaan. Hänen taidokas ja hyvä ääni taipui niin ala- kuin ylärekisteriin mahtavalla intensiteetillä. Scatt-laulussa hän toimi myös yhtenä huippuyhtyyeen jäsenenä. Konsertin herkimpiä hetkiä oli kun hän duettona Lunbambon akustisen kitaran säestykellä esitti lattarivaikutteisen kappalleen. Reeves sai eestiläisen yleisön mukaan laulamaan kanssaan ja puhelimien taskulamput rytmikkäästi heilumaan. Valtavista sesovillaan annetuista aplodeista ei meinannut tulla loppua, mutta ylimääräinen kyllä tuli. Hieno konsertti kertakaikkiaan.

 

 

 

Takaisin