Fantastinen äänenavaus Jazzkaaren tiistaina

Kuvat: Osku Rajala & Matti Korhonen

27.04.2016 13:22


Kadri Voorand

Jazzkaaren tiistain avausta Vaba Lavalla voi kuvailla yhdellä sanalla: Fantastic. Lavalle ryhmittyi Kadri Voorand Quartet, maestron itsensä asettuessa flyygelin taakse, josta hän soittaen ja laulaen esitteli orkesterinsa muut jäsenet.

Sitten alun sytytyslanka paloi loppuun ja alkoi Kadri Voorand show. Kadrin äänen, flyygelin ja efektien hurja ilotulitus, jonka loistavan teatraalinen esitystapa kruunasi.

Liikuttiin uskomattomissa äänimaailmoissa raa’an brutaalilla voimalla ja heittäydyttiin hetkessä vaaleanpunaisiin helliin rakkauden unelmiin. Kontrastien vaihtelut seisauttivat veret ja pistivät ne hetkeä myöhemmin tulvimaan massiivisena virtana.

Kadri piiskasi hurjalla tahdilla efektilaitteisiin äänimassaa. Parhaimmillaan kahden mikrofonin voimin. Luomistyö valmisti äänimattoaa, jossa oli sitten hyvä piehtaroida liveäänellä. Erinomaisen hienoa teknistä työstöä, tarkkaa taimausta että uskomattomia ratkaisuja. Bravo!

Kadrin ja yhtyeen yhteistyö oli tuossa Kadri shown hullunmyllyssä saumatonta. Makoisaa kuultavaa. Ja ihasteltavaa osaamista. Toisaalta jopa käsittämätöntä.

Kitaristi Virgo Sillamaa polki efektejään, nypläsi ja vongutti keppiään pää etukenossa. Hän soolosi muutaman makoisan soolon ikäänkuin kaupantekijäisiksi.

Basisti Taavo Remmel oli paksukielineen uskomattoman aistikas soittaja. Hänen jousen käsittelynsä oli täyttä nannaa ja tuki upeasti Kadrin herkkyyttä. Toisaalta massiivinen jyrinä tiukassa menossa, slammaus ja sormityöstö olivat legendaarista Remmeliä.

Rumpali Ahto Abner jäi hieman muun orkesterin varjoon, mutta hoiteli oman osuutensa kiitettävällä tarkuudella ja moninaisuudella.

Yhtyeen koko ohjelmisto oli loistavaäänisen Kadri Voorandin käsialaa. Hienoa sellaista, jota hän upeasti dramatisoi. Viime mainittu pohjautui paljolti Kadrin täydelliseen heittäytymiseen esittämänsä musiikin vietäväksi. Toisaalta hän uskalsi olla oma itsensä… paljasjalkainen luonnonlapsi… tosin nyt kultaiset korkokengät jaloissaan.

Todella nautinnollinen huippuhetki upean esiintyjän parissa… Fantastic!

 

Kadri Voorand Quartet
Tiistai 26.4. klo 18:00 Vaba Lava, Tallinn

Kadri Voorand  vocal, piano, Virgo Sillamaa guitar, Taavo Remmel bass,  Ahto Abner drums

Takaisin
Translate »