Jazz Memories rävähti käyntiin funkaten

Kuvat: Matti Korhonen

20.05.2018 17:09


Kalle Salonen Band avasi Jazz Memoriesin

Pieksämäen Jazz Memories tapahtuman käynnisti torstaina 17.5.  Hammondvirtuoosi Kalle Salonen orkestereineen. Vanhoista veturitalleista muokattu upea Veturitori tori täyttyi rytmikkään räjähtävästä menosta. Vajaa satapäinen alkuiltayleisö sai kuultavakseen hulvattoman menevän setin, jossa poikettiin sopivan herkullisesti kaavamaisuudesta ja sallittiin tilaa improvisaatioille.

Kalle Salonen vauhdissa

Kalle Salonen osoitti olevansa Hammondin oiva hallitsija, joka piiskasi urkukukoneensa välillä huiman huimaan menoon. Liekö työkalu närkästyi moisesta työtahdista ja encoren aluksi teki lakon. Valitettavasti, sillä paikalla oleva yleisö janosi vielä ylimääräistä rytmiannosta.

Itse maestro Kalle esitteli mainiosti osaamistaan, niin balladimaisissa kuin ripeän rätväköissä tahdeissa. Väliin hän spiikkasi ja huudahteli muikeita tahti-iskuja. Hänen kokonaiseläytymisensä soitettavaan musiikkiin oli silmiinpistävää ja lisätehoa tuovaa. Mainio velikulta kaikkinensa…

Puhallinosaston saksofonisti Panu ” Saxman” Syrjänen kiihottui Kallen ”haasteista” jopa käsittämättömään ylärekisteripuhallukseen. Hänen intensiivinen upean soiva osuutensa oli kokonaisuudessaan makoisaa kuultavaa niin sooloissa kuin Kallen komppaajanakin.

Samaa voidaan sanoa myös trumpetisti Antero Prihasta. Hän sooloili muutaman todella messevän irtioton. Myös yhteistyö Syrjäsen kanssa oli saumattoman hienoa ja erinomaista kuultavaa. Alan asiantuntevia ammattilaisia molemmat…

Basistina tässä konsertissa oli oululaislähtöinen Heikki Saarenkunnas, joka pomputteli paksukielisestään upeaa rytmimattoa Salosen ja muiden tallusteltavaksi. Funkin ja grooven peruspoljento iski kaikkien suoneen tanakkaa rytmisykettä. Ei totisen vakavana esityksenä, vaan maustettuna eläväisellä koreografialla… ja tunteenpalolla.

Rumpukaluston herrana hääri Hannu Pikkarainen, Salosen lähikumppani, joka loi kokonaisuudelle tanakan tahdin. Hän piti omalla tavallaan kasassa kokonaisuutta, jossa Salosen innokkaat improt että vapaat osuudet saivat lentää valtoimena. Tiukka, mutta täräkän tärkeä ote…

Kalle Salonen Band osottautui mielenkiintoisen mukavaksi kokoonpanoksi. Sellaiseksi, jota ei oltu hiottu liian kliinatuksi ja jossa annettiin myös mahdollisuus yllätyksellisyyteen ja tehoiskuihin. Tämä tekikin siitä yleisöystävällisen, jonka paikalla ollut yleisö palkitsi runsain aplodein.

Bändin rento ja kulkeva ote oli mukaansatempaava kuunneltavaa ja siksi tätä bändiä voi suositella vilpittömästi muillekin festivaaleille tahtijalan piristysruiskeeksi. Positiivinen kokemus, joka oli hyvä starttinappula Jazz Memories -tapahtumalle.

 

Jazz Memories
torstaina 17.5.2018 klo 18.00
Veturitori, Pieksämäki

Takaisin