Kitaran mestari Jazzkaaren pääkonsertissa

Kuvat: Osku Rajala & Matti Korhonen

26.04.2016 13:03


Al Di Meola Trio

Viikon avaus Tallinnan Jazzkaaressa alkoi amerikkalaisen huippukitaristi Al Di Meolan trion konsertilla Nordea Konserdimajassa. Konserttia oli saapunut kuuntelemaan yli tuhatpäinen yleisö, joka saikin kuultavaakseen mahtavan annoksen tämän liki 62 vuotiaan mestarin upeaa soitantoa teemalla Elysium & More.

Mestarin triossa toista kitaraa soitti Peo Alfonsi ja rumpuosastoa Peter Kaszas. Viimemainittu oli ”eristetty” kitaristeista massiivisella lasisella äänikehikolla.

Al Di Meola asteli lavalle hyväntuulisena ja välittömän oloisena. Se heijastui myös hänen soitossaan koko konsertin ajan. Konserin aloitus oli tavallaan leppoisaa sormiverryttelyä, kunnes päästiin itse asiaan. Täyteliäisyys ja upeat sormittelut liikkuivat uskomattomissa sfääreissä.

Käsittelyssä oli perusteemana vuonna 2015 ilmestyneen levyn Elysium musikki, joka täydensivät andalusialaiset sävyt ja jopa The Beatlesin ja Piazzolan sävelet. Kaikki soljuvan upeina juoksutuksina ja rytmittelyinä. Käsittämättömän intensiivisella ja muhealla otteella. Todella parasta A-luokan Al Di Meolaa.

Di Meolan aisapari Alfonsi komppasi upeasti ja ”paritteli” makoisasti mestarin soiton kanssa. Hän sai myös tilaa omalle soololleen. Loistava tukipilari Di Meolan pursuavan vahvalle soitolle.

Rumpali Kaszas oli tavallaan assistentin asemassa ”akvaariossaan”. Hän istui pitkät tovit pallillaan tekemättä juuri mitään tai polkemalla bassorumpuaan rytmitaustaksi. Välillä hän jopa poistui lavalta pitkähköksi ajaksi. Mutta työstövuoroillaan hän osoittautui erittäin aistikkaaksi soittajaksi, joka soitti kapuloin, vispilöin ja käsin arsenaaliaan. Huippusuoritus myös häneltä.

Yli puolitoistatuntinen konsertti encoreineen oli upea osoitus tämän kitaran moninkertaisesti palkitun mestarin taidoista. Uskomattoman täydellinen konsertti saikin tallinnalaisyleisön suosionosoitukset, jotka kuvastivat sitä täydellistä hyvänolontunnetta, jonka Di Meola trioineen heille antoi.

 

Al Di Meola ” Elysium & More”
Maanantai 25.4. klo 19.00 Nordea Konserdimaja, Tallinna

Al Di Meola kitara, Peo Alfonsi kitara, Peter Kaszas rummut, percussiot

 

Takaisin
Translate »