Lauantai-illan tunnelmapala Aurora-tuvalla

Kuvat: Soili Vauhkonen

04.12.2017 19:41


Niillas Holmberg ja Roope Mäenpää

Saariselän latujen lähtöportilta lähtevä Aurora-polku oli opastettu sopivin välimatkoin sytytetyillä tulilla. Luminen, tunnelmallinen metsä ei ollut muutenkaan pimeä vaan kävely tunturikurun reunalla sijaitsevalle tuvalle valmisteli mielen vastaanottavaiseksi uudelle kokemukselle. Olisi oikeastaan tehnyt mieli jäädä vielä istumaan tuvan läheiselle nuotiopaikalle sytytetyn nuotion äärelle vaikka tänä iltana ei revontulia olisikaan näkyvissä.

Aurora-tupaan oli kilometrin matkan patikoinut muutama kymmenen henkeä kuuntelemaan Niillas Holmbergia ja Roope Mäenpäätä. Saamenkieltä osaamattomalle kuulijalle Holmbergin suomeksi kertomat laulujen aiheet lisäsivät  musiikin, laulun ja joikun välittämää tunnelmaa.

Vaikka äänentoisto olikin kohdallaan ehkä tila olisi riittänyt akustisella esitykselle. Mäenpään sello ja Holmbergin kitara sopivat tilaan hyvin, Mäenpään koskettimet tuntuivat turhilta ja ehkä sen myös instrumentti itse tajusi ja herkesi toimimasta kesken konsertin.

Duon 10-vuotinen yhteistyö kuului ja näkyi luontevana esiintymisenä. Holmberg esitti musiikin ohessa muutaman runon vuonna 2015 ilmestyneestä suomenkielisestä runokirjastaan ’Jos itseni pelastan itseltäni’. Rummun kalvo -nimisen runon vahva kuvakieli jäi mieleen…piirtää hiilellä ja Kontion verellä….niistä tuntuu ammentavan Holmbergin saamelaisuus.

Konsertti sopi hyvin Kaamosjazzien ohjelmistoon, saamelaisuuden ja lappilaisuuden näkyminen että kuuluminen kuuluu pohjoisen festivaaleille ollen tärkeä menestystekijä myös tulevaisuudessa.

 

Kaamosjazz lauantaina 25.11.2017 klo 22.00
Aurora-tupa, Saariselkä

Niilas Holmberg & Roope Mäenpää

Takaisin