Peedu pompotti bassoaan upeasti  

Kuvat: Osku Rajala & Matti Korhonen

29.04.2016 11:12


Peedu Kass Momentum

Torstain Jazzkaar avasi tarjontansa erittäin upealla tavalla, kun eestiläinen Peedu Kass Momentum soitti Vaba Lavalla tiukan jazzsetin.

Eestin basistiparhaimmistoon kuuluva Peedu Kass luotsasi pianisti Kristjan Randalun ja rumpali Toomas Rullin hurjaan vyörytykseen. Vyörytykseen, joka sai setin puolivälissä vastapainokseen kauniin herkkiä säveliä. Monikasvoisen hieno kokonaisuus.

Peedu Kass esitteli osaamisensa koko kirjoa jousella soitosta räjähtävän nopeisiin sormijuoksutuksiin. Hän käytti ansiokkaasti hyväkseen koko otelautaa, milloin jämäkällä otteella, milloin sulavasti luistattaen. Aina yhtä aistikkaasti ja hallitusti. Kovan luokan paksukielten komentaja.

Randalu oli antaumuksellinen mustavalkioiden käsittelijä. Hänen aistikkaan hienot kosketukset että raivoisan voimakkaat purkaukset olivat hienoa kuultavaa. Hänen soittonsa tunnelataus oli käsinkosketeltavaa. Ja katseltavaa…

Rumpali Toomas Rull edusti taas jämäkkää miehenjurrikkaa, jonka eläytyminen soittoon ei juuri ulkokuoressa näkynyt, mutta kuului soitossa kylläkin. Niin tiivistempoinen kapulointi kuin aistikkaan keveä sutiminen toimivat erinomaisella intensiteetillä. Takuuvarmaa työstöä.

Ohjelmisto piti sisällään herrojen omia sävellyksiä, elokuvasäveliä ja jopa John Coltranea. Kaikki hienoina tulkintoina. Varmalla otteella. Ja sielukkaasti.

Totaalisen hieno avaus hienolta kolmikolta. Yksi festivaaliviikon eittämättömiä kohokohtia.

 

Peedu Kass Momentum 
Torstai 28.4. klo 18.00 Vaba Lava, Tallinna

Peedu Kass bass, Kristjan Randalu piano, Toomas Rull drums

 

Takaisin
Translate »