Anni Elif julkistaa Pori Jazzissa runoutta musiikillisessa muodossa

Kuvat:

26.06.2017 21:03


Anni Elif

Edith Södergranin ja Karin Boyen runous saa uusia musiikillisia muotoja, kun mm. Elifantree-yhtyeestä tuttu Anni Elif julkaisee Pori Jazzissa keskiviikkona 12.7.Lähi-Tapiola lavalla albumillisen lyyrisiä, elektro-akustisia lauluja jazz- ja pop-musiikin rajamaastossa.

Södergranin syntymästä tulee tänä vuonna kuluneeksi 125 vuotta.  Suomenruotsalainen Edith Södergran (1892-1923) ehti lyhyen elämänsä aikana nousta yhdeksi kansainvälisesti tunnetuimmista suomalaisrunoilijoista, eikä hänen suosionsa ole edelleenkään hiipunut. Anni Elif on säveltänyt Södergranin sekä toisen ennen aikojaan pois menneen runoilijan Karin Boyen (1900-1941) teksteihin kokoelman upeita, ilmavia jazz-pop-teoksia, jotka hän itse tulkitsee ainutlaatuisella herkkyydellä ja täyteläisellä äänellään.

Suomeen asettunut turkkilais-ruotsalainen laulaja-multi-instrumentalisti Anni Elif Egecioglu (synt. 1987, Göteborg) on vaikuttanut suomalaisella musiikkikentällä ahkerasti jo lähes kymmenen vuotta. Hänet tunnetaan parhaiten Elifantree -yhtyeen laulusolistina ja lauluntekijänä, mutta hänen katalogistaan löytyy useita julkaisuja myös kansainvälisten yhtyeiden kanssa, joista keskeisimmät ovat mm. Foreign Friends, Augur Ensemble, Kauhukakara sekä pop-trio Frank Frank Frank.

”Edith” -albumilla Anni Elifin lisäksi musisoivat hänen pitkäaikainen kumppaninsa, myös mm. Elifantreesta tuttu saksofonisti Pauli Lyytinen sekä hänen Kauhukakara -yhtyetoverinsa basisti Joonas Kuusisto ja pianisti Tuomas A. Turunen. Pitkään yhdessä musisoinut kvartetti loihtii kuulaisiin sävellyksiin taianomaisen kanvaasin sekä sähköisin että akustisin soittimin.

Takaisin