Etno-Espa valtaa elokuun alkupuolen

Kuvat:

03.08.2017 18:49


Suistamon Sähkö (@ Inka Ylihärsilä)

Elokuu on monelle kansanmusiikkia ja maailmanmusiikkia diggailevalle lempikuukausi. Ilmaiskonserttisarja Etno-Espa hemmottelee yleisöä Helsingissä jälleen lähes kahden viikon ajan. Konsertteja kuullaan 7.-16.8.2017 arki-iltapäivisin klo 16.00 ja 17.15 sekä Lasten lauantaina 12.8. klo 14.00 ja 15.00. Elokuun lopulla konsertit levittäytyvät myös Espan lavan lähiympäristöön EtnoSpa– ja Etno-Espa X KOTI -tapahtumissa.

Miltä näyttää uuden kansanmusiikin kenttä Suomen itsenäisyyden juhlavuotena? Etno-Espa-festivaali on vuodesta 2005 lähtien tarjonnut kattavan läpileikkauksen Suomi-etnon vallitsevista trendeistä, ja kenttä näyttäytyy vuosi vuodelta monimuotoisempana. Etno-Espassa 2017 kuullaan ennakkoluulottomia musiikillisia kohtaamisia, ja kaikuja kaukaa ja läheltä niin paikallisesti kuin ajallisestikin.

Baran Band

Festivaalin avaava Suistamon Sähkö (7.8.) on lyönyt yhteen karjalaiset arkistonauhat ja nykyelektroniikan tanssittaen yleisöä folktronicallaan. Eva Alkula & Tomoya Nakai -duon (8.8.) musiikissa Saarijärven kantele ja japanilainen koto helisevät yhteen suomalaisen ja japanilaisen musiikkiperinteen sävyjä. Itä vs. länsi (10.8.) on vuoropuhelu karjalaisen lauluperinteen ja pohjalaisen uhon välillä. Baran Bandin (14.8.) musiikissa kuuluu yhtyeen jäsenten kurdilais-iranilainen tausta, ja Afrotysonian (15.8.) tuotanto kumpuaa länsiafrikkalaisesta kora- ja populaarimusiikista.

Etno-Espalla on ilo tehdä vuosittain alan toimijoiden kanssa yhteistyötä, mikä mahdollistaa monimuotoisen kentän esittelyn. Vuonna 2017 Etno-Espassa nostetaan esiin alan koulutusta ja festivaali tarjoaa kaikupohjaa myös tulevaisuuden yhdessä tekemiselle. Kansanmusiikin nuorta ja koulutettavaa polvea edustaa Taideyliopiston Sibelius-Akatemian nuorisokoulutuksen yhtye NirSo sekä kansainvälisen Ethno Finland -leirin päätöskonsertti.

Kaupunkifestivaali levittäytyy myös lähikortteleihin. Sunnuntaina 20.8. Maija Kauhanen konsertoi Torikortteleissa KOTI-aittakylässä tuoden yhteen Saarijärven kanteleen, heleän laulun ja puiset mökit.

Taiteiden yönä 24.8. EtnoSpa kokoaa yleisön Allas Sea Poolin ympärille merellisiin tunnelmiin. Illan aloittaa Milla Rumi (duo) juurevalla tarinankerronnallaan ja elokuun illan pimetessä moderni pelimannipoppoo Laineen Kasperi ja PalavaKaupunki sytyttää yleisön liekkeihin.

 

Etno-Espa Espan lavalla Helsingissä 7.8.-16.8. sekä Allas Sea Poolissa 24.8. 

Koko ohjelma on nähtävissä sivustolla www.etno-espa.fi.

Takaisin