Haitarin taikaa – Sata-Häme Soi jazziakin

Kuvat:

09.06.2017 13:15


Pohjonen Alanko

Tämän vuotinen Sata-Häme Soi tarjoilee Ikaalisissa 4.-9.7.2017 tuttuun tyylinsä haitarimusiikin koko kirjon. Mukaan mahtuu myös jonkin verran jazzahtavaa musiikkia että vapaata modernismia. Tuota viime mainittua lataavat täysillä tulemaan  torstaina 6.7.  Kimmo Pohjonen ja Ismo Alanko.

Ennen tuota herrojen hurjastelua kuullaan Ikaalinen-salissa Valkea Ruusu – Suomi-Filmin sävelin. Aikamme Tauno Palo – Mikko Leppilampi – tulkitsee rakastettuja elokuvasävelmiä Dallapé-orkesterin säestyksellä. Svengaavia jazz-iskelmiä konsertissa laulavat Ikosen siskot, aikamme Harmony Sisters. Maamme kuumin jazz-laulaja Aili Ikonen johtaa tätä taidokasta lauluyhtyettä. Konsertin juontaa legendaarinen tv-kasvo, jazzbasisti Heikki Kahila, joka avaa kuulijoille elokuvien ja niissä kuultavien kappaleiden taustoja. Ainutlaatuinen konserttikokonaisuus kuullaan nyt ensi kertaa.

Myöhemmin illalla on vuorossa tyystin toisenlaista menoa Oma Tuvassa, kun kaksi karismaattista esiintyjää Kimmo Pohjonen ja Ismo Alanko lyöttäytyvät yhteen, on lopputulos takuulla yllättävä ja unohtumaton! Modernit pelimannit kulkevat äänen päällä tutkien sen erilaisia ulottuvuuksia. Ääni-improvisaatioista liikkeelle lähtenyt musiikki on lähtökohdiltaan alkukantaista. Tuomas Norvion samplemaailma sekä Pohjosen ja Alangon omat instrumentit värittävät maisemaa jyrkillä sävyillään.

Lisää jazzahtavaa haitarointia on luvassa uuden konserttipaikan, Juhlatalo Rahkolan vihkiäisissä  lauantaina, kun sokea haitaristi Joose Ojala irrottelee yhdessä veljensä, pianisti Tuukan kanssa.

Jazzareita on myös koolla jo keskiviikkona Luomajärven Hevoskievarissa. Ruotsalaiset ja suomalaiset musikaaliestradit äänellään hurmannut Maria Ylipää saapuu paikalle Niko Kumpuvaaran vieraaksi. Konsertissa kuullaan estradi- ja teatterimusiikin klassikoita, ranskalaisia chansoneita a’la Piaf, saksalaista kabareeta sekä suomalaiseen runouteen Ylipäälle sävellettyä musiikkia. Maria tuo mukanaan Ikaalisiin maailman musikaalisimman Marzi Nymanin sekä bassovirtuoosi Ville Herralan.

Edellä mainittujen ohjelmapoimintojen lisäksi Sata-Häme Soi on paratiisi kaikille haitarimusiikin ystäville ja oiva estradi niille, jotka pitävät iloisesta ja rytmikkään monitahoisesta menosta. Eikä ole sanottua, etteikö jazz pilkistelisi useammassakin eri konsertissa tai Puiston lavalla että Ohjelmateltassa.

www.satahamesoi.fi

 

Takaisin