Lahden Jazztori uudistuu ja tähtää eteenpäin

Kuvat:

11.09.2017 11:50


Verneri Pohjola Pori Jazz 2017 (© Osku Rajala)

Syyskuun viimeisellä viikolla käynnistyvä Lahden Jazztori näkyy ja kuuluu eri puolilla kaupunkia. Konserttien lisäksi luvassa on muitakin yleisötapahtumia.

Tuottajavastuu jakautuu aiemmasta poiketen usealle taholle. Oman kortensa kekoon ovat tuomassa ainakin Lahden kaupunki, Möysän musaklubi, Tirra, Pikku Hanhi, Virasto, Brygga Citybar, RoHi Puhallinsoitinkorjaamo ja festivaalin oikeudenomistajana jatkava Lahti Big Band ry.

Lauri Porra (© Jarmo Katila)

Lahden kaupunginkirjasto tarjoaa auditorionsa jazzlevyraatiin ja Kino Iiris näyttää kahdesti Oscar-sateesta nauttineen La La Landin. Lahden musiikkiopisto on mukana Lahti Big Bandin kanssa järjestettävällä big band -leirillä.

Kaupungin tuottamassa avajaiskonsertissa Lahden Konserttitalossa kuullaan sunnuntaina 24.9. avoimin ovin muun muassa Wellamo-opiston alaisuudessa toimivaa Millstone Big Bandia sekä Lahden konservatorion ja Tiirismaan lukion musiikkilinjan yhtyeitä.

Lauri Porra, Verneri Pohjola, Maarit Hurmerinta…   

Festivaalin tähtiä tänä vuonna ovat Lauri Porra Flyover Ensemble, Verneri Pohjola Group ja Lahti Big Bandin kanssa esiintyvät Maarit ja Sami Hurmerinta. Tapauksena voi pitää myös festivaalin päättävää Markus Allanin tangohenkistä levynjulkistuskonserttia.

Lauri Porra muistuttaa omassa puheenvuorossaan Lahden Jazztorin kaltaisten perinteiden merkityksestä.

”Lahti ja lahtelaiset ovat luoneet Suomeen merkittäviä kulttuuri-instituutioita, ja kaikki konserttikävijät ovat avainasemassa kulttuurin tarjonnan ja monimuotoisuuden säilyttämisessä. Ilman yleisöä ei olisi mitään.”

LAMK-yhteistyöllä eteenpäin    

Lahti Big Band ry ja Lahden ammattikorkeakoulu ovat syyskuun alussa sopineet kokonaisvaltaisesta, vuoteen 2018 ja siitä eteenpäin tähtäävästä palvelukehitysprojektista. Monialaisen hankkeen päätteeksi esitellään laaja palvelukonsepti, joka varsinaisten konserttielämysten ohella voi sisältää kytkentöjä esimerkiksi majoitus- ja ravintolapalveluihin. Digitaalisella markkinoinnilla on projektissa tärkeä sija. Vetoapua on luvassa muun muassa Lahti Regionilta.

Lahden Jazztori on järjestetty vuosittain yhtäjaksoisesti vuodesta 1989 lähtien. Se on vanhin edelleen jatkava lahtelainen kaupunkifestivaali. Oikeudenomistaja on vuonna 1984 perustettu Lahti Big Band ry.  

 

Koko ohjelma löytyy osoitteesta   www.jazztori.fi

 Lahti Big Bandin kotisivuilla julkaistaan tapahtuman edellä lyhyitä ennakkojuttuja www.lahtibigband.fi

Takaisin