Rauma Blues huipentaa tulevan viikonlopun Satakunnassa

Kuvat:

10.08.2017 09:33


The Capricorn Brothers Band

Kuluvan viikon Satakunnassa huipentaa harvoihin ykköstapahtumiin lukeutuva legendaarinen Rauma Blues, joka järjestetään perjantaina ja lauantaina 11.–12. elokuuta. Lauantain 12.8. pääkonserttia juhlitaan jälleen teltta-areenalla Rauman ydinkeskustassa tutun tunnelmallisissa merkeissä ja luvassa on totuttuun tapaan sekä kansainvälisiä että kotimaisia juurimusiikin huippuartisteja ja -kokoonpanoja. Festaria etkoillaan jo perjantaina suosittujen bluesklubien merkeissä.

Kotimaista blueskärkeä tapahtumaan tuo maamme blueskonkareista koostuva tuore The Capricorn Brothers Band (Suomi), joka koostuu maamme huippumuusikoista: kitaristi Jarmo Nikun ja steelkitaristi Olli Haaviston tuoreessa kokoonpanossa musisoivat myös Jukka Gustavson (urut ja laulu), Maria Hänninen (basso ja laulu) sekä Anssi Nykänen (rummut). Bändi tributoi vuodesta 1969 vuoteen 2014 toiminut southern rock -yhtye The Allman Brothers Bandia.

– Tutustuin The Allman Brothers Bandiin 70-luvun alkupuolella. Yhtye on yksi syy siihen, miksi aikoinaan erikoistuin slide- ja steelkitaroihin, joten se on ollut minulle henkilökohtaisesti erittäin oleellinen bändi, kertoo steelkitaristi Olli Haavisto.

– The Allman Brothers Bandin musiikki on ajatonta. Kun sitä vielä saa soittaa näin hyvien muusikoiden kanssa, niin ihminen, joka on tämän musiikin kanssa kasvanut, ei voi muuta toivoa.

Shakura S’Aida

The Allman Brothers Band on tänä vuonna muutoinkin ajankohtainen. Aiemmin kesällä ilmestyi yhtyeen tarinan ansiokkaasti kertova Alan Paulin kirja Päättymätön tie – Allman Brothers Bandin tarina.

– Olemme monta kertaa funtsineet, että pitäisi tehdä jokin Allman-proggis. Kun kirjankustantamosta soitettiin tuloillaan olevasta kirjasta, niin saimme tämän vihdoin aikaiseksi, kitaristi Jarmo Nikku valottaa The Capricorn Brothers Bandin taustoja.

– Ehkä tästä aukeaa vielä pidempikin keikkaputki. Allmanien tributoijia, etenkään meidän laillamme alkuaikojen tuotantoon keskittyviä, kun ei kovasti löydy.

Raumalla koetaan kitaristikaverusten mielissä pitkään ideana kyteneen ja kirjasta alkusysäyksen toteutukseensa saaneen The Capricorn Brothers Bandin debyyttikeikka.

– Olen ollut Rauma Bluesissa soittamassa monta kertaa, ensimmäisen kerran jo vuonna 80-jotain, ja joka kerta olen viihtynyt erinomaisesti. En nyt haluaisi mielistellä, mutta kun on totta, että siellä on joka kerta ollut kiva soittaa, Haavisto hehkuttaa.

– Rauma Blues on erittäin hyvä foorumi tempaista The Capricorn Brothers Bandin ensimmäinen keikka.

Nikku komppaa Haavistoa.

– Muutamaan otteeseen olen ollut Raumalla sekä keikalla että yleisössä. Mukavan kotoisa festari, jossa on helppo olla, tuumii Nikku.

– On hienoa debytoida nimenomaan Raumalla. Paikalla kun on juuri sitä yleisöä, joka tietää, mitä tämä musiikki on ja osaa kuunnella sitä. The Capricorn Brothers Band on Raumalla oikeassa paikassa.

Päättymätön tie – Allman Brothers Bandin tarina -kirjan kustantaa Aviador ja sen on suomentanut Torsti Lakari. The Capricorn Brothers Band aloittaa Rauma Bluesin pääkonsertin lauantaina 12.8. klo 17.

Eric Gales (© Nicole Weingart)

Rauma Bluesin pääesiintyjänä lauantaina lavalla irrottelee Eric Gales (U.S.A.). Muut päätapahtuman esiintyjät ovat 2015 European Blues Challenge -kisan voittaja Travellin’ Brothers (Espanja), kaksinkertainen Grammy-ehdokas Earl Thomas (U.S.A.) sekä Shakura S’Aida (Kanada). Tämän esiintyjäkaartin myötä festariteltan kattokangas saa tehdä parhaansa pysyäkseen paikallaan!

Lauantaisen päätapahtuman ennakkoliput ovat myynnissä netissä osoitteessa www.lippu.fi sekä Raumalla hotelli Kalliohovissa, hotelli Raumanlinnassa ja ravintola Buena Vistassa. Pääkonsertin lipun hinta on ennakkoon 55€, ovelta 60€.

Päätapahtuman VIP-alueella juhlistetaan 100-vuotiasta Suomea menulla, joka sisältää makunautintoja suomalaisen keittiön runsaudensarvesta. VIP-lippuja (140€) voit tiedustella osoitteesta sales@hovisales.fi tai puhelimitse numerosta 010 229 5210.

Suosituilla bluesklubeilla fiilistellään perjantaina. Ravintola Kallion menosta vastaa The Firebugs, ravintola Buena Vistassa bluesrokkaa Blue Stone ja Café Salissa fiilistelee duo Maisteri T. ja Pastori Välipakka. Perjantaisille klubeille Buena Vistassa ja Café Salissa on vapaa pääsy, Ravintola Kallion klubi-illan lipun hinta on 10€.

 

Takaisin