Salo jazzaa syyskuussa

Kuvat:

16.06.2018 13:09


Emma Salokoski on Ilmiliekin solistina

SaloJazz Festival 2018 kutsuu konserttikävijöitä Saloon korkeatasoisen musiikin pariin jo seitsemättä kertaa! ”Viisi keikkaa – viisi paikkaa” -periaatteella jazz levittäytyy monimuotoisena Salon ydinkeskustaan. Laulettu ja instrumentaali jazz, soul, funk ja groove täyttävät konserttipaikat, jotka sijaitsevat kätevästi kivenheiton päässä toisistaan. Kaikille keikoille ehtii ketterästi.

Useat esiintyjät ovat liikkeellä uusien julkaisujen myötä eli runsaasti uutta, mielenkiintoista musiikkia tullaan kuulemaan hyvällä tunnelmalla varustetuissa tapahtumapaikoissa.

 

L’Alliance Takalo

L’Alliance Takalo –  19.9. 2018 klo 20 Hometown

Arttu Takalo – vibrafoni, Niko Kumpuvaara– harmonikka, Ville Herrala – basso, Ville Pynssi – rummut.
Useiden tunnetuimpien rockmuusikoidemme ja muun muassa fantasiajazz-yhtye XL:n taustalta tutun Arttu Takalon uusin kokoonpano L’Alliance Takalo perustettiin vuonna 2015 esittämään musiikkia vibrafonisti-säveltäjän kahdeksalta soololevyltä. Syyskuussa 2017 L’Alliance Takalo -albumi tuli ulos edeltäjiensä tapaan Rockadillo Recordsille, mutta musiikki on aikaisempia levyjä akustisempaa ja hienovaraisesti modernin jazzin kanssa flirttailevaa. Pariisilaisesta bistrotunnelmasta ammentava levy sisältää säveltäjänsä mukaan ”eurooppalaisia, piiloromanttisia ja lähes kulturelleja sävyjä”. Elokuvamaisten melodioiden ja koskettavien sovitusten mestarin kokoama allianssi tulkitsee tunnelmia kuin pieni kamariorkesteri, herkällä korvalla toinen toistaan kuunnellen ja ympäristöään aistien.

Emma Salokoski & Ilmiliekki – 28.9.2018  klo 19 Kulttuuritalo Kiva 

Emma Salokoski – laulu, Verneri Pohjola – trumpetti, Tuomo Prättälä – piano, Antti Lötjönen – basso, Olavi Louhivuori – rummut
Laulaja Emma Salokoski ja Ilmiliekki -kvartetti julkaisevat syksyllä 2018 uuden Ligger du fortfarande i sängen? -albuminsa, jonka myötä kokoonpano saapuu Saloon. Emma Salokoski tunnetaan vahvana tulkitsijana ja persoonallisena laulajana niin soolotuotannostaan kuin toiminnastaan muun muassa Quintessence-yhtyeessä. Uuden levyn materiaali keskittyy suomenruotsalaiseen runouteen. Tekstien joukosta löytyy niin Edith Södergrania kuin Elmer Diktoniusta, mutta ennen kaikkea eläviä runoilijoita, jotka kuvaavat tämän päivän haasteita ja kipupisteitä. Yhtyeen jäsenet ovat säveltäneet uutta musiikkia Salokosken valitsemiin runoihin. 

Suomen eturivin jazzmuusikoista koostuva Ilmiliekki-kokoonpano on saanut kiitosta omintakeisesta otteestaan moderniin pohjoismaiseen jazziin, ja on palkittu mm. Teosto-palkinnolla. Yhtyeen jäsenet ovat kukin tahoillaan tehneet mittavaa ja menestyksekästä solistiuraa. Silti he palaavat aina takaisin tähän kokoonpanoon, jossa ovat yhdessä saaneet tehdä musiikkia jo yli 15 vuoden ajan. 

Xantone Blacq Band (GB) 28.9.2018 klo 21.30 Rikala Bar&Grill 

Xantone Blacq – laulu, kosketinsoittimet, Aki Haarala – kitara, Kari Paavola – rummut, Heikki Laine – basso
Xantone Blacq on laulaja/lauluntekijä Lontoosta ja tunnetaan erityisesti pestistään Amy Winehousen yhtyeessä. Xantone on esittänyt omaa musiikkiaan ympäri Eurooppaa ja julkaissut kaksi soololevyä. Hän on vieraillut Suomessa aiemmin UMO:n solistina. 

Xantonen musiikki on täydellistä jazz-, funk- ja soulmusiikista pitävälle yleisölle. Yhtyeenä Xantonella on Suomen rytmitaivaan huiput: Aki Haarala ja Heikki Laine (Q-Continuum, Paleface, etc.) sekä Suomessa kolme vuotta asunut rumpali Kari Paavola. Yhtyeen tuotanto on enimmäkseen Xantonen käsialaa, sisältäen muutaman funk-klassikon mm. Earth Wind and Firen ja Princen tuotannosta. Ohjelmisto sisältää tanssittavaa funk/soulmusaa josta ei kuitenkaan puutu jazzille ominainen improvisaatio  

Connect Quartet

Connect Quartet – 29.9.2018 klo 12, 14 ja 16 Bar Bizarre 

Teppo Mäkynen – rummut, Max Zenger – saksofoni, Tomi Nikku – trumpetti, Joonas Tuuri – basso.
Connect Quartet tarttuu rohkeasti amerikkalaiseen laulukirjaan, vakaasti uskoen löytävänsä oman persoonallisen lähestymistavan lauluihin, joita jazz standardeiksikin kutsutaan. Horisontaalinen muotojen rikkominen, armoton mutta kevyt svengi sekä improvisoinnin lupa vapauteen ja löytämiseen ovat tuoreen nelikon aseet tässä haasteessa. 

Suomen ykkösrivin jazz-rumpali Teppo Mäkynen on koonnut rinnalleen uuden polven kiinnostavimmat ja lupaavimmat muusikot. Pori Jazzin nouseva kyky 2017 ja Turku Jazzin vuoden artisti ovat merkintöjä, joilla Max Zenger on noteerattu suomalaisessa jazz-kentässä. Joonas Tuuria on Salossa kuultuu aiemmin mm. Lithium ja Bowman Trion riveissä. Tomi Nikku keikkailee aktiivisesti usean kokoonpanon kanssa. 

Teppo Mäkysen 3TM-yhtye esiintyi vuoden 2017 SaloJazz Festivalilla Form-albumin julkaisukeikalla. Albumi sai vuoden 2018 jazz-Emman. 

Sami Saari ja Jazzpojat + päätösjamit – 29.9.2018 klo 22 Hometown 

Sami Saari – laulu ja kitara, Mikael Myrskog – piano, Eero Seppä – basso, Ville Pynssi – rummut
Sami Saari ja Jazzpojat -yhtyeen musiikki on korvia hivelevää ja tanssittavan svengaavaa jazzia ja soulia meiltä ja muualta. Suomalaisen soulmusiikin pienviljelijänä ja suurkuluttajana tunnettu Saari on aina ollut sielultaan jazzmies ja on siitä syystä koonnut yhtyeen, jossa vahva solismi sekä pettämätön svengi yhdistävät voimansa karismaattisen solistin kanssa. Yhtye kiertää ahkerasti ympäri Suomea ja julkaisee debyyttialbuminsa vuonna 2018 sopivasti SaloJazz Festivalin alla. 

 

Tapahtuman kotisivut:
www.salojazz.fi/festival-2018
Facebook:
https://www.facebook.com/events/2067935520113956/

Liput:
lippuautomaatti.fi/salojazz

 

 

Takaisin