Savonsolmu bluesaa klubeissa ja järven rannalla

Kuvat:

22.06.2018 14:13


Emilia Sisco

Järjestyksessään 21. kertaa Pieksämäen Hotelli Savonsolmun ympäristöön 6. ja 7. heinäkuuta keskittyvän blues-viikonlopun tarjonta alkaa kuitenkin  jo pari päivää aiemmin oheiskonserteilla.

Keskiviikon roots-iltatorilla esiintyvät pieksämäkeläinen ukulele-orkesteri Old Man’s Tale ja Saarijärvi/Jyväskylä-akselilta operoiva Big Buddy Trio ja torstain ravintola Hilpeän Hospodarin blues-klubilla helsinkiläinen Loose Screws Trio.

Perjantaina bluesrockia itänaapurista

Perjantain Solmubluesin klubi on omistettu rytmimusiikin koko kirjolle ja sen avaa Jyväskylästä kotoisin oleva Boogie Chillen’. Akustisessa blues triossa soittavat kitaristi-laulaja Tommy Barkman, basisti Jaska Prepula sekä rumpali Hoodoo Lajunen.

Jupiter Inc. on Helsingissä 2013 perustettu ja ZZ Top–covereita ja omaakin materiaalia esittävä trio, joka on tähän mennessä julkaissut kaksi pitkäsoittoa. Yhtyeen jäsenet ovat pitkänlinjan muusikoita, joiden taustalta löytyy 20 vuoden takaa Loaded Dice–yhteistyö. Yhtyeessä soittavat basisti Willie Juniper, kitaristi-laulaja Ace Mark ja rumpali Pete Beard.

Perjantain klubi-ilta huipentuu itänaapurista vierailulle saapuvan Blansh –yhtyeen toimesta. Blues-rockia naissolistin johdolla esittävä yhtye mainitsee esikuvikseen muun muassa Glenn Hughesin, Joe Bonamassan, Beth Hartinja Led Zeppelinin. Yhtyeessä soittavat: Nata Rudman; laulu, Anatoly Timofeev; kitara, Kit Litvinenko; bassokitara ja Adreu Vostokov; rummut.

Yhtye nähdään perjantain klubikeikan lisäksi päätapahtuman jälkeisellä Solmubluesin päätösklubilla.

Viikonlopun tapahtumat juontaa perinteiseen tapaan Kantritohtori Teppo Nättilä.

Akustisen bluesin ykkösketju avaa pääkonsertin

Tämän vuoden Solmubluesin päälavan avauksena nähdään kotimaamme yksi parhaimmista akustisista blues ja roots-trioista Micke & Lefty feat. Chef.

Kolmikko nojaa musiikissaan vahvaan alkuperäiseen materiaaliin, erinomaisiin muusikoihin ja akustisiin instrumentteihin. Tämän trion musiikissa on runsaasti amerikkalaista roots-musiikkia aina delta- ja countryblues tyyleihin, jota maustetaan rockilla, jazzilla ja hawaijilaisilla vivahteilla.

Lefty Leppänen

Ville ”Lefty Willie” Leppänen on maailmanluokan virtuoosi resonaattorikitaralla ja häntä pidetään yhtenä Euroopan parhaimpana slide-kitaristina. Micke Björklöf on yksi tunnetuimmista blues-laulajista ja soittajista Suomessa. Kaksikon lisäksi triossa soittaa bassoa Miikka ”Chef” Kivimäki.

Uusi naisnäkökulma roots-genressä

Finnish Blues Awards –gaalassa vuoden 2017 tulokkaana palkittu blueslaulaja Emilia Sisco on nuori blues/R&B/soul laulajatar, joka on lyönyt itsensä läpi roots-musiikin genressä. Vahva ja sielukas soundi yhdistettynä valloittavaan persoonaan ja vakuuttavaan lavaesiintymiseen tekee Emiliasta valovoimaisen keulahahmon bändissä.

Emilia on yhdistänyt voimansa pitkän päivätyön sinisävyjen parissa tehneen huuliharpisti Helge Tallqvistin yhtyeen kanssa, jossa kitaristina nähdään toinen nuorenpolven muusikko Konstantin Kovalev.

Emilian ohjelmisto koostuu bluesista, rhythm and bluesista sekä ripauksesta soulia.

Rautalampi maailmankartalle

Legendaaristen Southern Rock-yhtyeiden Lynyrd Skynyrdin ja The Allman Brothers Bandin jalanjäljissä kulkeva ja Keski-Suomen Rautalammelta käsin keikkaileva Grand Merlin, kiersi 80-luvulla tiiviiseen tahtiin, mutta keikkailee nykyään enää harvakseltaan.

Yhtye tuli aikoinaan tunnetuksi julkaistessaan Lynyrd Skynyrd –yhtyeen hittejä suomeksi sanoitettuna, kuten (Niin kaunis on) Rautalampi(Sweet Home Alabama) sekä Neula ja muut(The Needle and the Spoon).

Tyylillisesti yhtyeen tavaramerkkeihin kuuluu kahden rumpalin, kolmen kitaristin ja urkujen yhteissointi, joka lähentelee boogie-keitosta, jossa on pitkien jamien lisäksi myös bluesin sinisisävyjä ja jopa hiukan jatsillisia mausteita.

Ronski Gang

Ronskia rockia jo 50 vuotta

Jo 60-luvun lopulla Karjaan lähellä perustettu Ronski Gang (aikaisemmin nimillä The Exotic ja Ronski & Exotic keikkaillut) tekee vahvaa paluuta alkuperäisjäsenten ja veljeskaksikon laulaja Harry ”Ronski” Sjöblomin ja rumpali Hans ”Hate” Sjöblomin  johdolla.

Yhtye tunnettiin 70- ja 80-luvuilla Suomen ahkerimmin keikkailevana ja yleisöennätyksiä rikkoneena live-bändinä ja sen lava-show oli kuulu näyttävän energisyydestään. Yhtyeeltä ilmestyi peräti seitsemän albumia vuosien 1973-83 välisenä aikana. Albumeilta kootut parhaimmat palat – aina ensimmäisestä vuonna 1975 julkaistusta ja Sam Cookelta lainatusta singlestä ”Shake” ja vuonna 2000-luvulla levytettyyn uuteen materiaaliin – koottiin tupla-cd:lle 2005 nimeltä Still Shakin’: The Ronski Gang Anthology.

Yli 40 vuotta ensilevytyksensä jälkeen ja tänä vuonna perustamisestaan viisikymppisiä juhliva Ronski Gang on mahtavassa vedossa ja sen ydinryhmän muodostavat Sjöblomin veljesten lisäksi basisti Kaj ”Misteri” Eklund sekä nykyiset kitaristit Carl ”Kiffe” Sjöblom ja Vesa Kääpä.

 

Päätapahtumaan vapaa pääsy

Solmubluesin päätapahtuman rantalavan yleisöalueelle on edellisvuosien tapaan vapaa sisäänpääsy.
Perjantain klubi-iltaan liput maksavat 5 euroa ja lauantain päätösklubille 8 euroa ovelta (sis. narikan).
Keskiviikon blues-iltatorille ja torstain blues-klubille ravintola Hilpeään Hospodariin on vapaa pääsy.
Iltaklubien sekä Parkkibaarin ikäraja on 18 vuotta.

Lisätiedot ohjelmasta ja esiintyjistä tästä

Ennakkolipuista ja majoituksesta voi kysellä Hotelli Savonsolmun vastaanotosta p. 0207 290 290 tai osoitteesta

 

KESKIVIIKKO 4.7.2018

Blues-iltatori klo 16.00-20.00   Vapaa Pääsy
Old Man’s Tale
Big Buddy Trio

TORSTAI 5.7.2018

Blues-Klubi klo 22.00 alk.
Ravintola Hilpeä Hospodar, vapaa Pääsy (K-18)
Loose Screws Trio (Helge Tallqvist, Konsta Kovalev, Topi Karvonen)

PERJANTAI 6.7.2018

Klubi klo 22.00 alk.
Savonsolmu Pääravintola, liput 5 euroa (K-18)
Boogie Chillen’
Juniper Inc.
Blansh (RUS)
Juontaja Teppo Nättilä

LAUANTAI 7.7.2018

Parkkibaari avataan klo. 16.00 (-23.30)
Vapaa pääsy (K-18)

Rantalava n. klo 17.15 alk. (-24.00)
Vapaa Pääsy (ei ikärajaa)
Micke & Lefty feat. Chef
Emilia Sisco & Helge Tallqvist And His Band
Grand Merlin
Ronski Gang
Juontaja Teppo Nättilä

Blues-Klubi päätapahtuman jälkeen
Savonsolmu Pääravintola, liput 8 euroa (K-18)
Blansh (RUS)

 

Takaisin