Aaron Parks / Ben Street / Billy Hart

Kuvat:

25.07.2017 19:50


Aaron Parks / Ben Street / Billy Hart: Find The way

Find the Way

ECM 2489

Tehtyään viisi albumia omissa nimissään Aaron Parksille avautui nelisen vuotta sitten tilaisuus tehdä pianosoololevy ECM:lle. Tuolloinen Arborescence herätti myönteistä huomiota ja positiivisia kritiikkejä tuntuvasti sitä edeltäviä levyjä enemmän.

Vuosien varrella Parks on esiintynyt ja/tai levyttänyt mm. Joshua Redmanin, Kurt Rosenwinkelin, Terence Blanchardin ja Ambrose Akinmusiren kanssa. Nyt käsillä oleva triopitkäsoitto herättänee Arborescencen kaltaista palautetta ja lisää miehen tunnettuutta entisestään. Tai ainakin näin toivoisi, sillä Find the Way on kaikin puolin onnistunut ja miellyttävä kokonaisuus.

Siinä Parksin elegantti, monin paikoin tunnelmallinen pianon soitto sekä selkeät melodiset (paikoin jopa romantiikkaa lähestyvät) sävellykset luovat yhdessä tasapainoisen sävelmaailman, jonka parissa viihtyy mielellään.

Parksin rinnalla basisti Ben Street (Andrew Cyrille Quartet, Ben Monder Trio, Sam Rivers ym.) sekä satojen levytysten rumpali Billy Hart tyylittelevät takuuvarmasti.

Kokonaisuus on tasainen, mutta ei missään tapauksessa tasapaksu. Mitään yksittäistä järisyttävää kohokohtaa tai yksittäistä häikäisevästi muista erottuvaa sävellystä levyllä ei ole. Sama koskee myös sooloja, joista kaikista vastaa Parks itse. Soolotilaa kun ei muille, harvinaista kyllä, heru. Sen sijaan tasavarmaa laadukkuutta löytyy senkin edestä.

Mikäli levyn yleistunnelma ja trion työstö pitäisi kiteyttää yhteen ainoaan kappaleeseen, niin olkoon   se Parksin First Glance. Siinä kaikki perusjutut ovat yhdessä tiiviissä paketissa. Vaihtelevuutta joka tapauksessa löytyy riittävästi. Niin paljon, että kokonaispaketti ei missään tapauksessa muodostu puuduttavaksi. Albumi sujahtaa alusta loppuun asti niin sutjakkaasti, että melkeinpä lisää jää kaipaamaan.

Aaron Parksin mukavasti soljuvaa pianismia ja koko trion mallikasta työskentelyä kuuntelee varsin mielellään. (TV)

 

Aaron Parks: piano, Ben Street: basso, Billy Hart: rummut

Äänitys: Gérard de Haro ja Nicolas Baillard, Studios La Buissonne, Pernes-les-Fontaines, lokakuu 2015. Kansikuva: Fotini Potamia. Julkaisuvuosi: 2017. Tuottaja: Manfred Eicher.

1. Adrift (5:46)
2. Song For Sashou (6:22)
3. Unravel (4:43)
4. Hold Music (4:19)
5. The Storyteller (4:52)
6. Alice (7:09)
7. First Glance (5:41)
8.  Melquiades (5:27)
9. Find The Way (5:50)

Musiikki: Aaron Parks, paitsi Find The Way: Ian Bernard.

 

 

Takaisin

Artikkeli luettu 238 kertaa