Aili Ikonen

Kuvat:

08.04.2016 09:37


Aili Ikonen: Laulan

Laulan

2016, Groovy Records, GRCD1601

Laulaja Aili Ikosen uusi levy Laulan tuntuu luontevalta jatkeelta Ikosen edellisille levyille Aili Ikonen &Tribute to Ella ja  Jazzbasilli, jossa bändinä toimi HERD. Bändi on sama kuin Tribute to Ellalla – pianossa Tuomas J. Turunen, saksofoneissa William Suvanne, trumpetissa Janne Toivonen, bassossa Mikko Pellinen ja rummuissa Mikko Herlin – ja Ella Fitzgeraldin klassikoiden ja 50- ja 60-lukujen suomenkielisen jazz-iskelmän jatkoksi on nyt passelina evoluutiona moderni suomalainen jazz-iskelmä.

Levyn musiikki on kepeää ja huoletonta pehmeästi svengaavaa perinteistä jazzia. Soittajat pääsevät vetämään tyylikkäitä, mutta lyhyitä soolonpätkiä – epäselvyyttä ei ole siitä, että tämä on todellakin laulajan levy. Ikonen laulaa karismaattisesti, paikoin saadaan muutama scat-soolokin. Synkimpinäkin kaipuun hetkinä levy on mukavaa hyvän mielen musiikkia.

Paljon lauletaan rakkaudesta – hieman geneeristä laulujen aihepiiri ja lyriikka on, ajatonta mutta tuiki turvallista. Parhaimmillaan levy on leikkisimmillään nopeatempoinen kaukokaipuun ihanaa epätoivoa tihkuva Haloo haloo ja levyn päättävä veikeä pienen lapsen ongelmallista elämää kuvaava taustajokellusten kruunaama Beibin blues jäävät mieleen.

Konkreettinen linkkikin yllä mainittuihin Tribute to Ella ja Jazzbasilli -levyihin löytyy – Ella Fitzgeraldin ohjelmistosta A-tisket, A-tasket kääntyy nyt Suomeksi hauskasti Pussiksi ja passiksi.

Sikäli kun ajattelit Jazzbasillista, että miksei tällaista uutta musiikkia enää tehdä niin tämä levy on sinulle – levy on ehtaa jazz-iskelmää, niin hyvässä kuin huonossa.

 

Aili Ikonen, laulu, Janne Toivonen, trumpetti ja flyygelitorvi, William Suvanne, saksofonit ja huilu, Tuomas J. Turunen, piano, Mikko Pellinen, kontrabasso,, Mikko Arlin, rummut ja congat
Ikosen siskot: Aili, Tuuli ja Heini Ikonen, laulu (4)

Äänitys: Tommi Vainikainen / Finnvox / Helmikuu 2016
Miksaus: Tommi Vainikainen / MusicWorks
Masterointi: Jaakko Viitalähde / Virtalähde Mastering

01. Kesälle (säv. & san. Aili Ikonen, sov. Mikko Pellinen) 2:50
02. Laulan (säv. A. Ikonen, san. Kanerva Pasanen, sov. M.Pellinen) 2:46
03. Uskon unelmiin (säv. & san. A. Ikonen, sov. M.Pellinen) 4:09
04. Raapaisit pintaa (säv. M.Pellinen, san. Timo Kiiskinen, sov. M.Pellinen) 4:08
05. Haloo haloo (säv. M. Pellinen, san. Kanerva Pasanen, sov. M.Pellinen) 3:02
06. Höyhen (säv. M.Pellinen, san. Aili Ikonen, sov. M.Pellinen) 4:42
07. Luonasi sun (What Are You Doing the Rest of Your Life?) (säv. Michel Legrand, suom. Hector, sov. M.Pellinen) 3:27
08. Pussi ja passi (A-Tisket A-Tasket, säv. Van Alexander / Ella Fitzgerald, suom. Timo Kiiskinen, sov. M.Pellinen) 3:26
09. Nostat mua (säv. M. Pellinen, san. Timo Kiiskinen, sov. M.Pellinen) 5:26
10. Sahara (säv. M. Pellinen, san. Heidi Maria Paalanen, sov. M.Pellinen) 3:59
11. Beibin blues (säv. & san. Aili Ikonen, sov. M.Pellinen) 3:06

 

  

 

Takaisin

Artikkeli luettu 746 kertaa