Blue Stone

Kuvat:

05.07.2017 09:01


Blue Stone: Blues to my soul

Blues to my soul

NCBBS2016

Pohjalaislähtöistä poljentoa, jossa retvakkaasti yhdentyy niin blues, jazzia, rockia, soulia ynnä muita edellämainittujen sukulaisrytmejä. Juurevan tanakasti kuin viljapellot pohjalaisilla lakeuksilla,  joiden tuotoksista Ilmajoen liepeiden kirkasjuomatehdas  tekee numeroituja väkeväisiään. Saman makuista monitahokkaan muikeaa otetta löytyy tältä cd:ltä… ilman jälkipolttoja.

Soittokunnan julkisuus hahmottuu vuoden 2004 kesään, jolloin silloinen kolmikko paahtoi itsensä esiinjuhannusjamien myötä. Nyt tuosta alkuperäiskolmikosta on jäljellä kitaristi Jyrki Lepistö sekä basisti Timo Mäkelä. Vuodesta 2007 rumpapallilla on istunut Esa Kivimäki. Nelimiehiseksi yhtymä turposi vuonna 2011, jolloin kiipparisti Jukka Oravainen astui kehiin. Joka ukko osallistuu oman soittimensa lisäksi lauluosuuksiin.

Lepistön keppi vonkuu, tyylittelee ja raastaa makoisan hallitusti. Kulloiseenkin tilanteeseen sopivalla intensiteetillä. Laulullista osaamistaan hän esittelee neljällä raidalla tukkoisen rokkaavalla äänellään. Kokonaisuudessaan ihan raamikasta menoa, mutta ehkäpä olisi odottanut hieman rajumpaa charmia ja kepin revitystä vieläki isommissa määrin. Mutta makoisan hyvä näinkin…

Revitystä ja rujompaa otetta löytyi urkumestari Oravaisen taholta. Sähköinen mourukone paahtoi välillä tahtijalan sukan sylttyyn kengän sisään ja herkemmillään tasapainoili helvetin ja taivaan välisellä kapealla polulla. Herran äänihuulten ulosanti oli parhaimmillaan rouheaa kiihkoa ja palavaa sielukkuutta… toisaalla herkistelevää äijän körilästä herkimmillään. Kiipparin pianoasteikko hakkasi mukavan rokahtavaa ja jazzaavaa komppia. Jo vain monitahokas ukko…

Taustatakoja Kivimäki osasi mättämisen runsaan taidon ja aistikkaan kopsuttavan aistikkuuden. Komppiryhmän paksukielisen tummuuden loihti Mäkelä kulloiseenkin tilanteeseen sopivalla kosketuksella. Hyvä kaksikko eturivin ”riehujien” taustalla.

Tämä oli kokonaisuudessaan ukkolauma, joka tiesi mitä on tekemässä. Ammattimaisuus ja osaaminen läpi levyn oli hyvää tasoa. En kuitenkaan pitänyt täysin levyn kappalevalinnoista. Nyt yritettiin esitellä kaikki osaamisentaidot samalla plätyllä, joka söi. ikävä kyllä levyn kokonaispotentiaalia. Ei tasonsa vaan yhteensopivuutensa osalta. Muutaman raidan puhallinvahvistukset toivat toki lisää lihaa luiden ympärille, mutta paransivatko ne levyn kokonaisarvoa?

Niin tai näin, kyseessä on kähevä sinimusiikkia esittävä bändi, joka on tehnyt läksynsä. Oikeilla kappalepoiminnoilla tämä levy olisi ollut täyttä tavaraa… eikä se nytkään toki siitä kauaksi jää. (OR)

 

Jyrki Lepistö guitar, voc, Jukka Oravainen keyboards, voc, Timo Mäkelä bass, voc, Esa Kivimäki drums, voc
Guest. Heidi ”soul operator” Kurtti voc (#1,4,10,11), Lasse Asu tsax (#4,7), Jyrki Hannila tr (#4,7), flh (#4), Niko Kultti trb (#4,7)

Recorded during 2016 by J. Lepistö at Red Ol’ Huis, Isokyrö and at Studio DogHuis, Hämeenlinna
Mixed and mastered by Aki Peltonen at Musiikkihuone, Pori

01. Get Yourself a Haircut (J. Oravainen) 4:2
02. Twee Fingers In a Nose (J. Lepistö) 2:59
03. Kansas City (J. Oravainen) 4:43
04. 6ft Under (J. Oravainen) 5:11
05. Antares (J. Lepistö) 4:25
06. Moonshine Ride (J. Lepistö) 3:07
07. Relationshow Blues (Hey Hey) (J. Oravainen) 3:59
08. Light As a Bird (J. Oravainen) 3:50
09. Fuller Gearbox Blues (J. Lepistö) 2:53
10. Help You (J. Oravainen) 4:05
11. Blues To My Soul (J. Oravainen) 6:07

 

Takaisin

Artikkeli luettu 594 kertaa