Dominic Miller

Kuvat:

08.04.2017 09:13


Dominic Miller: Silent Light

Silent Light

ECM Records 2518

Dominic Miller osui korvaan ensimmäisen kerran Stingin kitaristina ja sävellyskumppanina. Suomessakin useaan otteeseen brittitähden yhtyeessä vieraillut Miller on levyttänyt myös omillaan. Silent Light on hänen debyyttinsä Manfred Eicherin ECM-tallissa.

Miller kuulostaa albumilla tutulta levollisista ensisävelistä lähtien. Silent Lightilla vallitsee samanhenkinen raukean leppoisa tunnelma kuin hänen muualla julkaistuissa tunnetuimmissa soitteissaan. Kitara soi intiimin herkästi, lähes kuiskauksenomaisesti.

Muusikon otteissa samoin kuin sävellyksissä on selkeitä viitteitä myös miehen latinalaisamerikkalaiseen syntyperään: näppäily tuo monin paikoin mieleen bossan sukulaistyyleineen.

Selkeimmin yhteys menneeseen välittyy Stingin balladihitin Fields of Goldin tulkinnasta. Se väreilee alkuteoksen melankolista kaihoa luonnikkaasti. Omissa sävellyksissään Miller jatkaa vastaavilla, yhtä lailla auringonpaahteen kultaamilla mutta myös kirkkaan kuutamoyön sävyillä.

Kaikelle löytyy myös mentaalinen alkupiste, eikä Miller kätke kuuntelijoilta inspiroijiaan. Miehen oma kynäelmä Baden on selkeän brassiviritteinen tribuutti ehkä tärkeimmälle innoittajalle, brasilialaiselle kitaristi-säveltäjälle Baden Powellille. Teos Le pont taas vie Millerin nykyisen asuinmaan Ranskan mielenmaisemiin. (MK)

Dominic Miller kitara, sähköbasso, Miles Bould rummut, lyömäsoittimet

01. What You Did’t Say (Dominic Miller) 5.41
02. Urban Waltz (Dominic Miller) 2.53
03.Water (Dominic Miller) 5.23
04. Baden (Dominic Miller) 3.26
05. En passant (Dominic Miller) 3.46
06. Angel (Dominic Miller) 2.55
07. Chaos Theory (Dominic Miller) 3.53
08. Fields of Gold (Gordon Mathew Sumner) 2.10
09. Tisane (Dominic Miller) 3.19
10. Valium (Dominic Miller) 4.21
11. Le pont (Dominic Miller) 2.28

Takaisin

Artikkeli luettu 323 kertaa