Ida Sand

Kuvat:

25.12.2015 13:38


Ida Sand: Young At Heart

Young At Heart 

ACT 9729-2

Ruotsalaisen laulajan Ida Sandin uusin albumi on koostettu lähes sataprosenttisesti (12/13) Neil Youngin tuotannosta. Ja mikäpäs siinä, kyllä kanadalaisen Youngin laajasta tuotannosta löytyy kosolti hienoja lauluja. Monet niistä voidaan luokitella jopa pop/rockin klassikoiksi.

Ida Sandin tulkinnat pysyttelevät kuta kuinkin alkuperäisisissä tunnelmissa. Hienot sovitukset kuitenkin ovat alkuperäisiä monimuotoisempia ja hieman jazzinomaisuuttakin niistä paikka paikoin löytyy. Instrumenttisooloja on harvassa, mutta silloin kun sellainen esiin putkahtaa, niin täyttä tavaraa on luvassa. Esimerkiksi Nils Landgren, joka tuotti myös Sandin edellisen (?) albumin Meet Me Around Midnight (ACT), posauttelee pari hienoa pasuunasooloa. Ilo on kuunnella myös Per Texas Johanssonin uljasta tenorin soittoa (erityisesti Harvest Moon).

Musiikin perusta rakentuu perusviisikon varaan, mutta vierailijatkin ovat, Bo Sundströmiä lukuunottamatta, tiiviisti mukana useilla raidoilla. Heidän panoksensa on sitä paitsi hyvinkin merkittävä kokonaisuutta ajatellen. Kahden miehen torvisektio (em. Landgren ja Johansson) soi komeasti. Jopa yllättävän muhkeasti noin pieneksi puhallinosastoksi. Taustalaulajat värittävät hekin musiikkia mainiosti.

Entäpä se yksi sivuaskel Youngista sitten. Se sopii hengeltään ja olemukseltaan erinomaisesti kokonaisuuteen. Se on tässä tapauksessa rullaavasti rokkaava Joni Mitchellin Woodstock. Ja siinä puolestaan kitaristi Ola Gustafsson pääsee hyvään lentoon soolossaan.

Kokonaisuutena varsin mukavaa kuunneltavaa, ja Ida Sandin tähän materiaaliin erinomaisesti sopivaa, miellyttävän pehmeää ja samalla myös irtonaisesti rokkaavaa laulusoundia kelpaa kuunnella.

 

Ida Sand: laulu ja piano, Jesper Nordenström: kosketinsoittimet, Ola Gustafsson: kitarat, Dan Berglund: basso, Christer Jansson: rummut ja lyömäsoittimet.
Vierailijat:  Bo Sundström: laulu, Nils Landgren: pasuuna ja laulu, Per Texas Johansson: tenorisaksofoni, Sven Lindvall: sähköbasso, André Monde de Lang ja Paris Renita: taustalaulu.

Äänitys: Janne Hansson, Atlantis Studios, Tukholma, 23.-29.9.2014. Miksaus: Ronny Lahti. Masterointi: Klaus Scheuermann. Kansikuva: Gregor Hohenberg. Julkaisuvuosi: 2015. Tuottaja: Nils Landgren. Toimeenpaneva tuottaja: Siggi Loch.

01. Cinnamon Girl (3:32)
02. Hey, Hey, My, My (3:13)
03. Don’t Let It Bring You Down (4:24)
04. Harvest Moon (4:45)
05. Woodstock (3:23)
06. Birds (3:30)
07. Only Love Can Break Your Heart (3:47)
08. Ohio (4:01)
09. Old Man (3:28)
10. Helpless (feat. Bo Sundström) (4:32)
11. War Of Man (4:16)
12. One Of These Days (4:21)
13. Sea Of Madness (3:30)

Musiikki ja sanat: Neil Young, paitsi: Woodstock: Joni Mitchell.

Takaisin

Artikkeli luettu 593 kertaa