Inga Söder 

Kuvat:

02.01.2017 20:46


Inga Söder: Stream Carries

Stream Carries

Running Moose Productions, PRECD 058

Nyt tarjoillaan levyllinen jazzpop -coctailia, hyvin shakerilla sekoitettuna. Tätä maistuvaa musiikkinektaria tarjoilee Napapiirin kasvatti, laulajatar Inga Söder.

Söder on monelle tuttu menneiden vuosien saatosta lähinnä populaarimusiikin upeana solistina. Solistina, jolle ei jazzikaan ole ollut mikään mörkö. Eipä niin, sillä isän verenperintö on saanut hänestä jatkumon.

Pääosa tämän levyn kappaleista on Söderin omaa käsialaa, vain Joonas Haavisto ja Ape Anttila ovat saaneet yhden kappaleen mukaan  tähän kokonaisuuteen.

– Laulut kertovat pyristelystä rakkaudessa ja luottamuksessa, vaikka sisimmässäni tiedän, että pitäisi päästää irti rimpuilusta ja antaa virran viedä. Haluan musiikillani välittää ihmisille lohtua, että elämä kantaa ja virta tulee kuljettamaan oikeisiin paikkoihin, kertoo Söder levysaatteessaan.

Niinpä levyn perussisältö pursuaakin erilaisia tunnetiloja, joita Söder tulkitsee kauniin intensiivisellä äänellään. Äänellä, jossa on yhtälailla voimaa kuin tunnetta. Väliin vaipuen herkkään kauneuteen, nousten sieltä voimalliseen tunnekuohuun.

Hänen artikulointinsa on melodisen soivaa ja   tasapainoista. Missään vaiheessa ei liikuta äänirepertoaarin äärirajoilla, vaan varmuus sekä tunnetila säilyy hallittuna ja täyteliäisenä. Äänialakokonaisuus on sopusuhtaisen laaja ja antaa näin erirytmisille kappaleille tasavarman ulosannin.

Kun tätä Söderin halittua esitystä säestää huippuluokan jazz-trio vahvistettuna parilla jaazosaajalla että jousistolla, niin lopputulos on tyylikirjossaan makoisa.

Levykokonaisuudessa liikutaan pop-jazz-sekoituksessa, osin viihdemusiikinkin kategoriassa. Kappaleiden sisältö onkin vuorottelua eri tyylisuuntien välillä… jossa jazzin syvin olemuskin toki sykkii moninpaikoin.

Niin tai näin, Söder on onnistunut säveltämään mielenkiintoisen paketin tuntojaan. Hän onnistuu myös äänellisesti niin tunteellisissa kuin kevyemmän kirmailevissa tulkinnoissaankin hienosti. Toivottavasti kuulemme hänen tulkintojaan myös tulevaisuudessakin.

Jo vain kelepaa kuunnella tätä pohojosen tyärtä… (OR)

 

Inga Söder (voc), Joonas Haavisto (p, keyb), Ape Anttila (b), Ville Pynssi (dr)
Feat.  Matti Oja (g), Jukka Eskola (tp), Lasse Joamets (v), Anne Somero (v), Susanna Nietula (vla), Juhana Ritakorpi (vc)

Recorded at Midas Studios, Vaasa
Strings recorded at Oulu Pop Jazz Conservatory, Oulu
Recorded by Tommi Vainikainen
Mixed by Aku Rannila, CPON-huone, Järvenpää
Mastered by Svante Forsbäck, Chartmakers, Helsinki

1. Stream carries (Söder) 4:40
2. Trust yourself (Söder) 4:47
3. Heal me (Söder) 4:14
4. I just feel that you love me (Söder) 5:29
5. Home is near you (Söder) 5:00
6. Silence of soul (Haavisto) 3:55
7. Too much for my heart (Anttila) 4:04
8. Don’t want you to go (Söder) 4:06
9. Falling in love it isn’t hard (Söder) 5:15

 

Takaisin

Artikkeli luettu 811 kertaa