Jacob Christoffersen Trio

Kuvat:

09.06.2017 16:58


Jacob Christoffersen Trio: We Want You

We Want You   

Stunt Records STUCD 16052

Pianisti Jacob Christtoffersen on kotimaansa ulkopuolella kuta kuinkin aivan tuntematon nimi. Tanskassakin hänet tunnetaan laajemmin ”vain” takuuvarmana pop-laulajien säestäjänä sekä vierailevien jazzsolistien vankkana ja taitavana säestäjänä.

We Want You on ”vasta” neljäs miehen omissa nimissään tekemä jazzlevy. Passiivisuus tällä rintamalla on pitkälti hänen oma valintansa. Hän työskentelee mieluiten muiden taustalla kuin parrasvalojen loisteessa.

Parivuotinen tiivis työskentely La Fontainen ja Montmartre -jazzklubien house bändinä on muokannut tämän trion tiukkaan timmiin. Pitkäaikainen työskentely monien ja monenlaisten vierailevien solistien kanssa on tehnyt terää: muusikot viihtyvät toistensa seurassa ja lukevat toinen toisiaan lähes telepaattisesti. Samalla varmuudella kuin kulloinkin eteen työnnettyjä nuottipapereita.

Trion musisointi on miellyttävää ja helposti kuunneltavaa. Täysipainoista ja laadukasta pianotriotavaraa. Pakollisten balladien joukossa kajahtaa kohtalaisen usein lattarivaikutteisia tai -sävyisiä biisejä. Vilahtaapa joukossa suoraa beat-komppiakin – aikamoisena harvinaisuutena tosin.

Kepeästi kulkeva, samalla melkoisen lennokas Home on hyvä ja positiivisia kuunteluhetkiä lupaileva aloitus koko albumille. Varsinkin, kun leikkisän keveän alun jälkeen meno vielä sähköistyy (ei soittimien vuoksi) ja tunnelma alkaa säkenöidä.

Soittopuoli ei petä koko aikana. Se on, todellakin, täysipainoista, sujuvaa ja nautittavaa ammattityöskentelyä. Siltä osin ei löydy ainoatakaan moitteen sanaa. Hyvän tuntuisessa levysä on kuitenkin yksi iso heikkous: sävellyspuoli (kokonaisuudessaan Christoffersenin käsialaa) jättää paljonkin toivomisen varaa. Erillisiä biisejä voi useimpia luonnehtia sanalla neutraali (= hajuton ja mauton). Siis sellaista ”kolmetoista tusinaan” tavaraa. Ei erityisen mieleen painuvaa, ei järin  persoonallista.

Sävellyksenä ehdottomasti onnistunein on päätösraita Farvel (For Hugo). Se on kaunismelodinen, balladityyppinen kappale. Omistettu elokuussa 2015 edesmenneelle Suurelle Bassomestarille Hugo Rasmussenille, oletan.  (TV)

 

Jacob Christoffersen: piano ja Fender Rhodes, Thomas Fonnesbaek: basso, Zoltan Csörsz: rummut.

Äänitys: Lars Nilsson ja Michael Dahlvid, Nilento Studio, Göteborg, marraskuu 2015 ja maaliskuu 2016. Miksaus ja masterointi: Lars Nilsson, Nilento Studio, Göteborg, kesä-  ja elokuu 2016. Design: Yellow 1. Julkaisuvuosi: 2016. Tuottaja: Jacob Christoffersen. Toimeenpanevat tuottajat: Sören Friis ja Peter Littauer.

01. Home (5:43)
02. We Want You (6:12)
03. And Suddenly You Know (4:49)
04. Life Goes On (5:43)
05. Only Yesterday (6:39)
06. My Irish Soul (5:27)
07. The Night Wanderer (4:00)
08. Long Tall (5:58)
09. Farvel (For Hugo) (3:59)

Musiikki: Jacob Christoffersen.

 

 

 

Takaisin

Artikkeli luettu 222 kertaa