Jan Harbeck Live Jive Jungle 

Kuvat:

23.08.2017 11:33


Jan Harbeck Live Jive Jungle: Elevate

Elevate

Stunt Records – STUCD 17052, STULP 17051

Nyt pannaan poljentoa sekä tahtitöppöseen  että nahkapohjaiseen tanssipopoon. Heittäydytään tuorestettuun rytmimaailmaan, jonka perusrytmiä paahtoivat aikonaan isommat orkesterit ballroomien pankoilla. Svengaavaa swingiä ja joutuisaa jivea että muuta tuon ajan vauhtinostetta.

Asialla juutinmaan nelikko, joka soitti tämän levyllisen livenä legendaarisen Flemming Rasmussenin äänittämänä ja loppuun asti hiomana. Ja lopputulos on maukkaan mukaansa vetävää.

Tuon soittavan nelikon, Live Jive Jungle -bändin isänä on tenorifonisti Jan Harbeck, tuttu Stunt Recordsin aiemmilta äänitteiltä ja erilaisilta tyylisuunnilta. Nyt soitossa on totaalista rytmijytyä. Kaikki kappaleet ovat hänen omaa käsialaansa.

Harbeckin ”tukkoinen” tenori paahtaa tuota menomusiikin juonta täydellä paineella. Tosin osin itseään ehkä liiaksikin toistaen. Mutta ukko osoittaa osaavuutensa ja saa aikaan vauhdikkaan hikisen ahdistavasta tunteesta vaihdon aistikkaan herkkään kosketukseen upeasti kontrastipintaa vaihtamalla.

Samaa aistikkuutta on myös kitaristi Thor Hansenin otteissa. Hänen erityisen maukkaan maistuva kitarointinsa toimii upean sointuisana ja koskettavana balladinomaisessa soitannolla. Se kuitenkin purkautuu nopeamman rytkeen myötä hienon raiskyvään paloon. Yhtälaisen vakuuttavaa työstöä niin sooloissa kuin rytmityksissä. Siis upea ukko…

Välillä hänen soittopeliään muokataan sähköisin vempaimin kosketinosaston ja urkusoundien suuntaan. No, tuollainen lisäulottovuus on kai aikalaisen makeaa… tai kuinka sen nyt ottaa….

Basisti Jeppe Stovbakke saa sähkökeppinsä toimimaan hellällä pienvirralla kuin saatanallisen voimavirran säkenöinnillä. Kuitenkin ilman turhia irtiottoja tai hurmoshenkistä tykitystä. Hän tukee hyvin kokonaiskuvaa läpi levyn.

Rumpali Peter Leth osaa myös osuutensa oivasti. Tausta tahditus ja yhteensoitto muiden kanssa toimii hyvin. Monitahokas  soittokuviointi on koko ajan toimivaa, muttei liian esiintunkevaa.

Kokonaisuudessaan levyllinen on  ihan mukavaa soitantoa, tosin ei mitään mieliinpainuvaa tai supersuosikkeihin nousevaa. Ehkäpä luokituspisteissä sellaista ylemmän keskikastin irrottelua, mutta hyvin toteutettua sellaista. Muutama yksilösuoritus nousee esiin ja niistä taputukset.

Mukavan leppoisaa ja pääosin menevää jazzailua. Sellaista joka sopii myös harmittomaksi taustamusiikiksi. Sellaiseksi, joka ei vaadi kuuntelutarkkaavuutta… (OR)

 

Jan Harbeck tenor saxophone, Thor Hansen guitar, Jeppe Skovbakke electric bass, Peter Leth drums

Recorded live December 21st & 22nd 2016, by Flemming Rasmussen in Sweet Silence North Studio
Mixed and mastered by Flemming Rasmussen february & March 2017

01. Elevate 4:34
02. Jungle Jive 3:59
03. Sidewalkin’ 4:45
04. The Chaser 5:32
05. Straighten Up 4:27
06. Twentylate 4:23
07. Crossroads 4:41
08. Defibrillator 4:32
09. Throughshine 6:09
10. Fly By Night 3:55

Takaisin

Artikkeli luettu 250 kertaa